Festivalul Internațional de Teatru și Arte Performative – DIALOG

a8ef6947 ea46 4b61 8e85 b7424f59f55d

 

Teatrul “Maria Filotti” și Primăria Brăila anunță cu bucurie debutul Festivalului Internațional de Teatru și Arte Performative – DIALOG. Vă invităm în perioada 25 septembrie - 3 octombrie 2021, la ediția din acest an concepută ca o formă de dialog între teatre cunoscute din întreaga țară (Galați, Ploiești, Turda, Târgu Mureș, Sfântu Gheorghe, Satu Mare, Oradea, Constanța)și o trupă invitată din Franța. 

Mesajul internațional pentru Ziua Mondială a Teatrului - 2021 – 27 martie

helen mirer
Anul acesta, mesajul internațional pentru Ziua Mondială a Teatrului este transmis de actrița britanică Helen Mirren:
"De când au apărut pe lume, ființele umane și-au spus unele altora povești. Frumoasa cultură a teatrului va rămâne vie atâta timp cât vom exista."
 

COMUNICAT

Dragi spectatori,
Având în vedere faptul că pe raza Municipiului Brăila a fost depășită incidența cumulată de 3/1000 locuitori a îmbolnăvirilor cu SARS-Cov-2, invocăm și respectăm, în acest sens, prevederile actelor normative emise de autorități.
Vom reveni pe scenă atunci când situația epidemiologică ne va permite acest lucru. Vă mulțumim pentru înțelegere!!!

PREMIERĂ LA TMF - STEAUA FĂRĂ NUME de Mihail Sebastian

153521758 5540597179291417 6351304007124688472 n

STEAUA FĂRĂ NUME

de Mihail Sebastian

Pentru că stelele nu se abat niciodată din drumul lor.”

Distribuţia :

Necunoscuta (Mona)-Narcisa Novac

Profesorul Marin Miroiu (profesor de matematică și astronomie)- Nicholas Cațianis jr.

Radu Udrea, profesor de muzică, prieten cu Miroiu-Dan Moldoveanu

Domnișoara Cucu- Monica Ivaşcu

Ispas, șeful gării- Marcel Turcoianu

Grig, iubitul Monei- Adrian Ştefan

Eleva ZamfirescuI-Blanca Doba

D-na Pascu- Elena Andron

Ichim- Ciprian Chiricheș

Scenografia-CRISTINA MILEA

Regia-CRISTIAN BAN

Echipa tehnică:

Regizor tehnic- Emanuel Bişa

Sufleur –Ioana Dragu

Lumini - Mihai Andrei , Florin Lazar

Sunet – Valentin Ene

Recuzită – Carmen Spălatu

Maşinişti - Gheorghe Staicu, Nelu Ilie, Cristian Ghiţă, Aurelian Mihai, Marian Ivan

Cabiniere – Miţa Voicu, Adriana Tudose

”Sunt seri când tot cerul mi se pare pustiu, cu stele reci, moarte, într-un univers absurd, în care numai noi în marea noastră singurătate, ne zbatem pe o planetă de provincie, ca într-un târg în care nu curge apă, nu arde lumina şi unde nu opresc trenurile rapide… Dar sunt seri când tot cerul foşneşte de viaţă… când pe ultima stea, dacă asculţi bine, auzi cum freamătă păduri şi oceane, fantastice păduri şi fantastice oceane, seri în care tot cerul e plin de semne şi de chemări, ca şi cum după o planetă pe alta, de pe o stea pe alta, fiinţe care nu s-au văzut niciodată, se caută, se presimt, se cheamă…” Profesorul Miroiu

Sâmbătă, 6 martie și duminică, 7 martie vă invităm la Avanpremiera și Premiera spectacolului Steaua fără nume de Mihail Sebastian, un spectacol cu un istoric aparte, care ar fi trebuit să aibă premiera acum aproximativ un an, dacă vremurile n-ar fi fost potrivnice.

O comedie romantică de o frumusețe rară, despre lumi posibile sau imposibile, o întâlnire cu fascinantele personaje ale lui Sebastian, cu teatrul său plin de sensibilitate, de mister, de umor. O reîntâlnire cu dramaturgul Mihail Sebastian, în orașul său iubit, Brăila, o nouă montare a Stelei fără nume la TMF, în viziunea regizorală a lui Cristian Ban și scenografia Cristinei Milea, un spectacol pe care îl așteptăm cu mare, mare interes. Și dor de teatru!

 

Drum lin, Lucian Pînzaru

panzaru foto

O veste foarte tristă pentru toți iubitorii teatrului, ne-a părăsit Lucian Pînzaru, de peste 25 de ani, unul dintre cei mai îndrăgiți actori ai Teatrului Fani Tardini din Galați. Un artist exceptional, plin de har, un om și un prieten desăvârșit.

A fost un ARTIST-REPER, un devotat al teatrului făcut atent, precis și fără jumătăți de măsură. A fost preferatul marilor creatori de spectacol care i-au observat repede potențialul și îl alegeau pentru partituri mari și generoase. Fie că aceștia se numeau Adrian LUPU, Mircea CORNIȘTEANU, Alexandru DABIJA, Ion SAPDARU, George MOTOI, Dinu CERNESCU, Radu NICHIFOR, Claudiu GOGA sau Felix ALEXA, pentru Lucian Pînzaru lucrurile au fost întotdeauna clare și precise: aceeași implicare, același profesionalism! Avea forță pe scenă, se dedica fără rezerve, era disciplinat și devenea stâlp de susținere al întregului spectacol. Și am văzut acest lucru în TANGO, în LIVADA DE VIȘINI, în FALSTAFF, în REVIZORUL, în ESCU, în SALBA DRACULUI, în CREDINȚĂ, DRAGOSTE, SPERANȚĂ, în CERERE ÎN CĂSĂTORIE, în NEBUNA DIN CHAILLOT, în PANA DE AUTOMOBIL, în PEȚITOARELE, în RETRO, în MOARTEA LUI ESKROKOV.”

A fost unul dintre cei mai buni prieteni ai teatrului brăilean, colaborator fidel, cu roluri memorabile în spectacole precum "La grande magia", „Acasă la tata”, regia Radu Nichifor, „Schimb urgent...trei surori” și „Regele gol”, regia Lucian Sabados.

Corpul neînsuflețit al lui Lucian Pînzaru va fi depus în Foaierul Teatrului Dramatic „Fani Tardini” astăzi, 16 februarie 2021, după ora 20:00. Cei care l-au îndrăgit pe actor îi vor putea aduce ultimele omagii până miercuri seara, 17 februarie 2021.

RAPSODIE IN DOI - spectacol coupe din dramaturgia lui Teodor Mazilu

Rapsodie afis
Veşti bune şi un nou început de an cu entuziasm, bucuroși că ne putem întâlni în sala de spectacole !
Săptămâna aceasta vă invităm să vizionați :
DUMINICA 10 IANUARIE Sala Mare
ORA 18.00 RAPSODIE IN DOI - spectacol coupe din dramaturgia lui Teodor Mazilu
Creație colectivă a trupei de actori – coordonator regie Lucian Sabados
Biletele pot fi achiziționate de la Agenția de Bilete a Teatrului, tel. 0239 613969 si foarte curand -online- pe BLT.ro
Ne rezervam dreptul de a interveni asupra programului in functie de incidenta cumulativa inregistrata la nivelul municipiului Braila .

Mai multe articole...

Subcategorii

JoomShaper