tmf Liliom Leonce si Lena Casa O scrisoare pierduta papagalita gaitele vaniusa 8 Femei 3surori-baner acasalatata-baner indoiala-baner jacques-baner jocul-baner platonov-baner suntrack-baner Demonstratia Nerantula Printul nefericit Printul nefericit Badaranii Viata nu te intreaba

tmf

Liliom

Leonce si Lena

Casa

O scrisoare pierduta

papagalita

gaitele

vaniusa

8 Femei

3surori-baner

acasalatata-baner

indoiala-baner

jacques-baner

jocul-baner

platonov-baner

suntrack-baner

Demonstratia

Nerantula

Printul nefericit

Printul nefericit

Badaranii

Viata nu te intreaba

”ZILE ŞI NOPŢI DE TEATRU LA BRĂILA”, ediția a-XI-a , 17-24 SEPTEMBRIE 2017 - ZIUA a V a

 

1 1 388x276

 

Ziua V – Joi , 21 septembrie

Ora 17,00 - Sala Mare – Teatrul ”Maria Filotti ” Brăila

”REVIZORUL”de Nikolai Vasilievici Gogol

TEATRUL ”TINERETULUI” PIATRA NEAMȚ

Durata – 2h 45 min.

Traducere: MAȘA DINESCU

Regia : ZAKARIAS ZALAN

Scenografia:  CSABA CSIKI

Design sonor : CSABA CSIKI

Distribuţia: VICTOR GIURESCUECATERINA HÂȚUCĂTĂLINA BĂLĂLĂU ,EMANUEL BECHERUFLORIN MIRCEA JR.ADINA SUCIURAREȘ PÎRLOG DANIEL BEȘLEAGĂDRAGOȘ IONESCUANDREI MERCHEA – ZAPOTOȚKIDAN GRIGORAȘFLORIN HRIȚCU,  VALENTIN FLOREA,AIDA AVIERIȚEINORA COVALICORINA GRIGORAȘ, SONIA TEODORIU ,MARIA HIBOVSKI LOREDANA GRIGORIUCĂTĂLINA IEȘANU

Durata spectacolului: 3h (inclusiv pauza)

Limită de vârstă: 12 ani

Vă invităm la un spectacol în care vremea lui Gogol pare aceeași cu a noastră, într-o poveste învelită în pojghița dulce a râsului, dar cu miezul amar.

Prin opera sa, ucrainianul Nikolai Vasilievici Gogol (1809 – 1852) a contribuit esențial la intrarea literaturii din Imperiul Rusesc în era modernității. „Noi toţi am ieşit din «Mantaua» lui Gogol”, spunea Dostoievski. Nuvelele „Mantaua”, „Portretul”, „Nasul”, „Caleaşca”, romanul „Suflete moarte” (atât cât a rămas din el, după ce Gogol a incendiat manuscrisul în noaptea în care a murit), cele două comedii celebre –  „Revizorul” şi „Căsătoria” – reprezintă pilonii de rezistență ai unei viziuni artistice în care satira e dusă la limita caricaturalului.

În Revizorul transpare, poate mai mult decât în celelalte piese ale sale, mesajul că atunci când oamenii pactizează cu diavolul în „taina fărădelegii“, ei devin corupți, egoiști și încalcă toate regulile pentru obținerea, păstrarea și sporirea puterii. A ajunge, fără merite deosebite, prin mijloace neoneste, prin concurs de împrejurări favorabile la o bună situație materială, politică sau socială este ținta majorității personajelor.”

download

Ora 20,00 - Sala Studio - Teatrul ”Maria Filotti” Brăila

”ŞI VENI BĂRBATUL LA FEMEIE”   de Semion Zlotnikov

TEATRUL DE ARTĂ BUCUREȘTI

Durata -1h 40min.

Traducerea: BOGDAN BUDEȘ

Regie:  BOGDAN BUDEȘ

Scenografie : RALUCA CHELARU

Miscare scenica : ANDREEA DUȚĂ

Distribuţia:  MIHAELA SÎRBU, LUCIAN PAVEL

”Dina și Victor sunt trecuți de patruzeci de ani, divorțați și fiecare are câte un copil dintr-o fostă căsătorie. 
"Trecuți de patruzeci de ani" nu e o vârstă la care viața ia sfârșit. Așa că prietenii lor comuni, Jora și Judith, încearcă să le vină în ajutor, aranjându-le o întâlnire. 
Victor se prezintă acasă la Dina, într-o seară ploioasă de sâmbătă. Dar amândoi au de înfruntat temeri, frustrări și dezamăgiri din trecut. Așa că se apropie unul de celălalt cu o stângăcie plină de candoare, care dă naștere unor replici strălucitoare.
O comedie înduioșătoare, o privire amuzată asupra a doi oameni care vor să o ia de la capăt, împreună.”

 

Ora 22.00- Sala Avantgarde - Teatrul ”Maria Filotti” Brăila

DINU OLĂRAȘU - Recital folk

”Poet şi cântăreţ cu o sensibilitate anume şi o înţelegere a tot ce-l înconjoară. Ce poate fi mai minunat pentru un om? Aşa e Dinu Olăraşu! Un om minunat care-şi cântă versurile, dăruind oamenilor o muzică la fel de minunată!

Își adună cântecele în câteva albume de excepție (între care „Pur și simplu”, „Vizavi”, „Altcumva”, „Câmpia lucrurilor bune”) și este premiat în câteva rânduri: Premiul Uniunii Scriitorilor pentru poezie; Cel mai bun cântec folk, „N-ai nevoie de prea multe...” (Premiile Muzicale Radio, ediția a cincea); Premiul de excelență (Festivalul „Om bun”).”

JoomShaper