tmf Liliom Leonce si Lena Casa O scrisoare pierduta papagalita gaitele vaniusa 8 Femei 3surori-baner acasalatata-baner indoiala-baner jacques-baner jocul-baner platonov-baner suntrack-baner Demonstratia Nerantula Printul nefericit Printul nefericit Badaranii Viata nu te intreaba

tmf

Liliom

Leonce si Lena

Casa

O scrisoare pierduta

papagalita

gaitele

vaniusa

8 Femei

3surori-baner

acasalatata-baner

indoiala-baner

jacques-baner

jocul-baner

platonov-baner

suntrack-baner

Demonstratia

Nerantula

Printul nefericit

Printul nefericit

Badaranii

Viata nu te intreaba

DESCHIDERE DE STAGIUNE 2017/2018 ȘI FESTIVAL - ”ZILE ȘI NOPȚI DE TEATRU LA BRĂILA”

 temefeu

 

COMUNICAT DE PRESĂ

DESCHIDERE DE STAGIUNE 2017/2018 ȘI FESTIVAL -  ”ZILE ȘI NOPȚI DE TEATRU LA BRĂILA”

Teatrul „MARIA FILOTTI”, după o vacanță destul de activă, cu evenimente estivale proeminente precum FESTIVALUL DE CANTO  „HARICLEA DARCLEE”, ZILELE BRĂILEI  si recent incheiatul FESTIVAL DE TEATRU PENTRU TINERI „BUJOR MACRIN” pregateste in aceste zile deschiderea oficiala a stagiunii teatrale 2017-2018.

Sambata, 9 septembrie, de la ora 18,00, la Sala Mare are loc spectacolul cu piesa americana contemporana „SCHIMB URGENT TREI SURORI”, de Nagle Jackson, in regia lui Lucian Sabados. Aceasta comedie ultra jucata si premiata pe Broadway, vorbeste prin prisma lumii teatrului despre schimbarile cardinale de sistem si de viata , prin trecerea  de la un sistem la altul, in speta momentul puciului din perioada lui Gorbaciov , in Rusia anului 1991. O distributie de zile mari, in frunte cu Monica Ivascu, Lucian Pinzaru, Marcel Turcoianu, Corina Bors, Catalina Nedelea, Emilia Mocanu, Flori Popa, Adrian Stefan, Dan Moldoveanu si Alex Marin, o scenografie expresiva, semnata de Gheorghe Mosorescu si coregrafia Lilianei Stan, compun un spectacol cu ,multe momente de comedie, dar si dramatice, emotionante, asa cum este insasi viata noastra. Spectacolul va reprezenta Teatrul nostru in Festivalul Concurs de Comedie de la Galati,.

Duminica, , 10 septembrie, de la ora 18,00, la Sala Studio a Teatrului va propunem o "bijuterie "teatrala si anume „PRINTUL NEFERICIT”, de Marivaux, comedie scrisa in 1723, dar de o actualitate si o profunzime deconcertante... Regia ii apartine rafinatei artiste Sanziana Stoican , scenografia lui Valentin Varlan, iar distributia, de 24 de carate ii alatura pe minunatii actori Emilian Oprea, Mihaela Trifomov, Narcisa Novac, Silviu Debu. Valentin Terente, Corina Bors si Adrian Stefan. Spectacolul a fost selectionat de catre Doamna Marina Constantinescu in Festivalul National de Teatru de la Bucuresti, unde va fi prezentat in 25 octombrie, la Teatrul ODEON. Doua spectacole puternice, desi foarte diferite, dar care va asteapta sa le fiti alaturi, in deschiderea oficiala de stagiune! Stim ca in aceasta perioada atentia Dvs este directionata mai mult spre programul Festivalului  „ZILE SI NOPTI DE TEATRU LA BRAILA”(17-24 septembrie) dar noi stim sigur ca pretuirea si sustinerea Dvs vor merge si catre propriile productii ale Teatrului brailean! Asa e si normal, Festivalul s-a nascut din chiar inima si spiritul unui Teatru puternic ancorat in colectivitatea  careia i se adreseaza, Braila!

Va asteptam in 9 si 10 septembrie la sediul nostru!

Lucian Sabados

Manager Teatrul Maria Filotti Braila, Romania - www.tmf.ro

JoomShaper