tmf Liliom Leonce si Lena Casa O scrisoare pierduta papagalita gaitele vaniusa 8 Femei 3surori-baner acasalatata-baner indoiala-baner jacques-baner jocul-baner platonov-baner suntrack-baner Demonstratia Nerantula Printul nefericit Printul nefericit Badaranii Viata nu te intreaba

tmf

Liliom

Leonce si Lena

Casa

O scrisoare pierduta

papagalita

gaitele

vaniusa

8 Femei

3surori-baner

acasalatata-baner

indoiala-baner

jacques-baner

jocul-baner

platonov-baner

suntrack-baner

Demonstratia

Nerantula

Printul nefericit

Printul nefericit

Badaranii

Viata nu te intreaba

PLATONOV - ”O zi cufundată în albastru” Sâmbătă, 11 martie, de la ora 18.00 vă așteptăm în Sala ”Bujor Macrin” a TMF la întâlnirea cu teatrul lui Cehov și al său prim text dramatic, ”Platonov”, un spectacol cu o atmosferă deosebită!

627x0

Pentru orice teatru din lume, un proiect Cehov reprezintă o imensă provocare, atât pentru trupă cât şi pentru publicul acestuia. Caracterul deschis şi profunzimile textului cehovian a obligat regizorul la atitudine şi la o alegere personală, din multitudinea de sensuri şi de cărări semantice.
Textul lui Cehov, rafinat și profund, decupat regizoral de Andreea Vulpe ,în decorul și costumele expresive și moderne ale lui Daniel Titza este jucat cu dăruire și talent de o distribuție aleasă , compusă din : Silviu Debu, Mihaela Trofimov, Valentin Terente, Corina Borş, Narcisa Novac, Liviu Pintileasa, Marcel Turcoianu, Dan Moldoveanu, Adrian Ştefan, Costică Burlacu, Alexandru Marin, Emilia Mocanu, alături de excelenţii colaboratori- Ionuţ Vişan şi Emilia Bebu.
Această primă piesă scrisă de Cehov la doar 18 ani poartă în ea germenii viitorului geniu dramatic şi chiar teme, personaje, atmosfera şi comentariile ce vor fi dezvoltate în principalele sale patru texte dramatice. Un text stufos care în varianta de scenă a Andreei Vulpe devine bine ritmat, tensionat, cu o desfăşurare surprinzătoare, fără a pierde însă nimic din imobilismul şi crepusculul unei lumi, cea a nobilimii ruse, ce va fi înghiţită puţin câte puţin de o burghezie atavică, grobiană şi agresivă.
O poveste tulburătoare, comică şi chiar sarcastică pe alocuri, dramatică şi chiar tragică care evocă o constantă umană şi caractere general, umane ce dau textului un sentiment de actualitate neforţată.
Este ceea ce caută să demonstreze şi să înfăţişeze regizoarea şi anume acest spectaculos arc în timp, care face din piesa „Platonov” un posibil brand al unei generaţii.

”Iată, avem acum Platonovul Andreei Vulpe de la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila. Spectacol fără doar şi poate bun, serios, inteligent construit, surprinzător, remarcabil susţinut actoriceşte. Excelent scenografiat de Daniel Titza într-un spaţiu amintind de o supradilatată zi de vară, zi de odihnă şi confruntare. O zi cufundată în albastru. 
Pariez pe orice că la Platonov de la Teatrul brăilean s-a lucrat cu multă, cu foarte multă pasiune. Cu drag şi cu vibraţie. Cu spirit de echipă. Lucrul acesta s-a văzut în reprezentaţia de top văzută de mine în cadrul Festivalului Naţional de Teatru, ediţia a XXV a. În contextul căreia Platonov mi s-a părut a fi ceea ce aş numi un spectacol premium”.
(Mircea Morariu – Adevărul)

JoomShaper