tmf Liliom Leonce si Lena Casa O scrisoare pierduta papagalita gaitele vaniusa 8 Femei 3surori-baner acasalatata-baner indoiala-baner jacques-baner jocul-baner platonov-baner suntrack-baner Demonstratia Nerantula Printul nefericit Printul nefericit Badaranii Viata nu te intreaba

tmf

Liliom

Leonce si Lena

Casa

O scrisoare pierduta

papagalita

gaitele

vaniusa

8 Femei

3surori-baner

acasalatata-baner

indoiala-baner

jacques-baner

jocul-baner

platonov-baner

suntrack-baner

Demonstratia

Nerantula

Printul nefericit

Printul nefericit

Badaranii

Viata nu te intreaba

Mesajul internațional pentru Ziua Mondială a Teatrului - 2021 – 27 martie

helen mirer
Anul acesta, mesajul internațional pentru Ziua Mondială a Teatrului este transmis de actrița britanică Helen Mirren:
"De când au apărut pe lume, ființele umane și-au spus unele altora povești. Frumoasa cultură a teatrului va rămâne vie atâta timp cât vom exista."
 

COMUNICAT

Dragi spectatori,
Având în vedere faptul că pe raza Municipiului Brăila a fost depășită incidența cumulată de 3/1000 locuitori a îmbolnăvirilor cu SARS-Cov-2, invocăm și respectăm, în acest sens, prevederile actelor normative emise de autorități.
Vom reveni pe scenă atunci când situația epidemiologică ne va permite acest lucru. Vă mulțumim pentru înțelegere!!!

PREMIERĂ LA TMF - STEAUA FĂRĂ NUME de Mihail Sebastian

153521758 5540597179291417 6351304007124688472 n

STEAUA FĂRĂ NUME

de Mihail Sebastian

Pentru că stelele nu se abat niciodată din drumul lor.”

Distribuţia :

Necunoscuta (Mona)-Narcisa Novac

Profesorul Marin Miroiu (profesor de matematică și astronomie)- Nicholas Cațianis jr.

Radu Udrea, profesor de muzică, prieten cu Miroiu-Dan Moldoveanu

Domnișoara Cucu- Monica Ivaşcu

Ispas, șeful gării- Marcel Turcoianu

Grig, iubitul Monei- Adrian Ştefan

Eleva ZamfirescuI-Blanca Doba

D-na Pascu- Elena Andron

Ichim- Ciprian Chiricheș

Scenografia-CRISTINA MILEA

Regia-CRISTIAN BAN

Echipa tehnică:

Regizor tehnic- Emanuel Bişa

Sufleur –Ioana Dragu

Lumini - Mihai Andrei , Florin Lazar

Sunet – Valentin Ene

Recuzită – Carmen Spălatu

Maşinişti - Gheorghe Staicu, Nelu Ilie, Cristian Ghiţă, Aurelian Mihai, Marian Ivan

Cabiniere – Miţa Voicu, Adriana Tudose

”Sunt seri când tot cerul mi se pare pustiu, cu stele reci, moarte, într-un univers absurd, în care numai noi în marea noastră singurătate, ne zbatem pe o planetă de provincie, ca într-un târg în care nu curge apă, nu arde lumina şi unde nu opresc trenurile rapide… Dar sunt seri când tot cerul foşneşte de viaţă… când pe ultima stea, dacă asculţi bine, auzi cum freamătă păduri şi oceane, fantastice păduri şi fantastice oceane, seri în care tot cerul e plin de semne şi de chemări, ca şi cum după o planetă pe alta, de pe o stea pe alta, fiinţe care nu s-au văzut niciodată, se caută, se presimt, se cheamă…” Profesorul Miroiu

Sâmbătă, 6 martie și duminică, 7 martie vă invităm la Avanpremiera și Premiera spectacolului Steaua fără nume de Mihail Sebastian, un spectacol cu un istoric aparte, care ar fi trebuit să aibă premiera acum aproximativ un an, dacă vremurile n-ar fi fost potrivnice.

O comedie romantică de o frumusețe rară, despre lumi posibile sau imposibile, o întâlnire cu fascinantele personaje ale lui Sebastian, cu teatrul său plin de sensibilitate, de mister, de umor. O reîntâlnire cu dramaturgul Mihail Sebastian, în orașul său iubit, Brăila, o nouă montare a Stelei fără nume la TMF, în viziunea regizorală a lui Cristian Ban și scenografia Cristinei Milea, un spectacol pe care îl așteptăm cu mare, mare interes. Și dor de teatru!

 

Drum lin, Lucian Pînzaru

panzaru foto

O veste foarte tristă pentru toți iubitorii teatrului, ne-a părăsit Lucian Pînzaru, de peste 25 de ani, unul dintre cei mai îndrăgiți actori ai Teatrului Fani Tardini din Galați. Un artist exceptional, plin de har, un om și un prieten desăvârșit.

A fost un ARTIST-REPER, un devotat al teatrului făcut atent, precis și fără jumătăți de măsură. A fost preferatul marilor creatori de spectacol care i-au observat repede potențialul și îl alegeau pentru partituri mari și generoase. Fie că aceștia se numeau Adrian LUPU, Mircea CORNIȘTEANU, Alexandru DABIJA, Ion SAPDARU, George MOTOI, Dinu CERNESCU, Radu NICHIFOR, Claudiu GOGA sau Felix ALEXA, pentru Lucian Pînzaru lucrurile au fost întotdeauna clare și precise: aceeași implicare, același profesionalism! Avea forță pe scenă, se dedica fără rezerve, era disciplinat și devenea stâlp de susținere al întregului spectacol. Și am văzut acest lucru în TANGO, în LIVADA DE VIȘINI, în FALSTAFF, în REVIZORUL, în ESCU, în SALBA DRACULUI, în CREDINȚĂ, DRAGOSTE, SPERANȚĂ, în CERERE ÎN CĂSĂTORIE, în NEBUNA DIN CHAILLOT, în PANA DE AUTOMOBIL, în PEȚITOARELE, în RETRO, în MOARTEA LUI ESKROKOV.”

A fost unul dintre cei mai buni prieteni ai teatrului brăilean, colaborator fidel, cu roluri memorabile în spectacole precum "La grande magia", „Acasă la tata”, regia Radu Nichifor, „Schimb urgent...trei surori” și „Regele gol”, regia Lucian Sabados.

Corpul neînsuflețit al lui Lucian Pînzaru va fi depus în Foaierul Teatrului Dramatic „Fani Tardini” astăzi, 16 februarie 2021, după ora 20:00. Cei care l-au îndrăgit pe actor îi vor putea aduce ultimele omagii până miercuri seara, 17 februarie 2021.

RAPSODIE IN DOI - spectacol coupe din dramaturgia lui Teodor Mazilu

Rapsodie afis
Veşti bune şi un nou început de an cu entuziasm, bucuroși că ne putem întâlni în sala de spectacole !
Săptămâna aceasta vă invităm să vizionați :
DUMINICA 10 IANUARIE Sala Mare
ORA 18.00 RAPSODIE IN DOI - spectacol coupe din dramaturgia lui Teodor Mazilu
Creație colectivă a trupei de actori – coordonator regie Lucian Sabados
Biletele pot fi achiziționate de la Agenția de Bilete a Teatrului, tel. 0239 613969 si foarte curand -online- pe BLT.ro
Ne rezervam dreptul de a interveni asupra programului in functie de incidenta cumulativa inregistrata la nivelul municipiului Braila .

Programul personalului din TMF

 

DECIZIA Nr. 26B / 06.11.2020

Având în vedere H.G. nr.935/5.11.2020 pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum și O.U.G. nr.192 / 5.11.2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum și pentru modificarea lit. a) a art. 7 din Legea nr. 81/2018 privind reglementarea activității de telemuncă

Conducerea Teatrului „Maria Filotti” Brăila, reprezentată prin domnul Lucian Sabados , în calitate de Manager, numit prin Dispoziţia Primarului Municipiului Brăila nr.3273/31.07.2017;

           

DECIDE

          Art.1 Începând cu data de luni, 09 noiembrie 2020, programul personalului Teatrului Maria Filotti se va efectua pe grupe diferențiat după cum urmează:

-          Personalul administrativ – 07.00 – 15.00

-          Personalul birouri - 8.00 - 16.00;

-          Personalul tehnic de scenă și ateliere - 9.00 – 17.00;

-          Personalul artistic - program fracționat și flexibil începând cu ora 10.00.

Motivul care impune acest program îl constituie fluidizarea traficului de la domiciliu la locul de muncă dar și evitarea oricăror situații de aglomerație în spațiul public al teatrului, respectiv promovarea unor măsuri de prevenție a răspândirii coronavirusului.

Art.2 Șefii de servicii, de compartimente și de birouri se vor îngriji de promovarea și respectarea acestui program, iar serviciul secretariat va duce la îndeplinire această decizie prin transmiterea electronică catre tot personalul instituției.

Manager,

Lucian Sabados

Teatrul "Maria Filotti" a anulat reprezentatiile din 15 si 22 noiembrie

Având în vedere cresterea indicelui de infectare a populatiei , cu peste 3 la o mie de locuitori in municipiul si judetul Braila , Teatrul "Maria Filotti" a anulat reprezentatiile din 15 si 22 noiembrie 2020.
Va rugăm pe toți cei care nu ati reusit sa recuperati contravaloarea biletelor la spectacolele ZAPEZILE DE ALTADATA si DOI PE UN BALANSOAR, să faceti acest lucru în cursul acestei saptamani (16-21 noiembrie).
❓Cum primesc banii înapoi?
▶️Dacă biletele au fost achiziționate de la Casa de bilete, returnarea se face în același mod, conform următorului program: Miercuri-Sâmbătă: 10.00 – 18.00;
▶️Dacă biletele au fost achiziționate online, returnarea sumei se va face automat, în același cont din care au fost cumpărate.
🎭Vă mulțumim pentru înțelegere și să ne revedem sanatosi in salile de teatru !

Îi spunem adio actriţei MARILENA NEGRU

marilena negru

MARILENA NEGRU , actriţă   a Teatrului „Maria Filotti“ din Brăila, a decedat marţi, 27 octombrie 2020 , la vârsta de 82 de ani.

Născută la 2 februarie 1938 la Bucureşti , Marilena Negru a absolvit în 1965 Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" din Bucureşti.

Vreme de peste 26 de ani a îmbogăţit scena teatrului brăilean , după ce intre anii 1962 -1966 a fost angajata teatrelor din Oradea si Piatra Neamţ , Elena Negru va activa la Brăila intre anii 1966 -1973 , cand se va transfera la Piteşti . Va reveni la Teatrul „Maria Filotti” peste doi ani , in 1975 , avand o carieră de succes până in 1994 , cand pleacă la teatrul din Sfantu Gheorghe , cu obligaţia de a participa la spectacolul „Jacques sau Supunerea”de Eugen lonescu, regia Grigore Gonţa, (1993) , unde era distribuită . A mai activat şi la teatrul din Piteşti . A fost pensionată in 1990 , cand a implinit 32 de ani de vechime pe scena , dar a mai revenit la solicitarea conducerii artistice si a fost prezentă pe scena şi in spectacolele „Vânzătorul de iluzii” după Mihai Ispirescu (2007) şi „Opt femei” de Robert Thomas(2008) , ambele in regia lui Radu Nichifor .

Dumnezeu sa aiba grija de sufletul sau!

 

MARILENA NEGRU
Studii: Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti, 1964
Teatrul Maria Filotti Brăila
• Bunica – opt femei de Robert Thomas , regia Radu Nichifor , 2008
• Mama - « Vânzătorul de iluzii » de Mihai Ispirescu, regia Radu Nichifor, 2007
• Mama - “Neînţelegerea" de A. Camus, regia Anca Cismaru, 1997
• Îngrijitoarea – “Nota zero la purtare” de O. Sava şi V. Stoenescu, regia Marius Popescu, 1995
• Bunica Jacques – “Jacques sau supunerea" de Eugen lonescu, regia Grigore Gonţa, 1993
• Doamna Gybs- “Oraşul nostru” de Thornton Wilder, regia Victor Moldovan, 1993
• Maria - “Noaptea Brâncoveanului" de Titu Constantin, regia George Motoi, 1993
• Adelina – “Pâinea şi circul" de Aurel Storin, regia Victor Moldovan, 1992
• Angela – “O seară la Union" de Liviu Domeanu, regia Victor Moldovan, 1992
• Berta – “Logodnicele aterizează la Paris" de Mark Camolletti, regia Marius Popescu, 1991
• Huberta – “Jourdain cel scrântit” de Mihail Bulgakm, regia Mihai Lungeanu, 1991
• Katarina – “Tot răul de la femei" de Franz Xavier Kroetz, regia Victor Ignat, 1990
• Maria – “Şi bunica dansează rock" de Ion Manoliu, regia Mihai Lungeanu, 1990
• Laura – “Ultimul set" de Marica Beligam, regia George Motoi, 1988
• Carola I – “Balustrada" de Paul Everac, regia Paul Everac, 1987
• Dorina – “Famllia” de Dina Cocea, regia Alexa Visarion, 1987
• Sora – “Aventura unei arhive” de Theodor Manescu, regia Constantin Codrescu, 1986
• Kalcina – “Vinovaţi fără vină” de A.N. Ostrovski, regia Marius Popescu, 1985
• Suzana – “Evantaiul” de Carlo Goldoni, regia Marius Popescu, 1985
• Veta – “O noapte furtunoasă" de I. L. Caragiale, regia George Custură
• Soţia – “Audienţă la consul" de Ion Brad, regia Constantin Codrescu, 1984
• Palaghia – “Roata” de Corneliu Ifrim, regia Constantin Codrescu, 1984
• 0 nevastă –“Încercare de zbor” de Jordan Radicikov, regia Constantin Codrescu, 1983
• Ea – “Într-un parc pe o bancă'" de Alexandr Ghelman, regia Radu Marin, 1983
• Mara - “Reţeta fericiril" de Aurel Baranga, regia Constantin Codrescu, 1983
• Vasiluţa –“Casa mare” de Ion Druţă, regia Gheorghe Miletineanu, 1982
• Lona - “Frunzele amăgitoarei neputinţi" de losif Naghiu, regia Gheorghe Miletineanu, 1982
• Nina - “Două iubiri” de Armen Zurabov, regia Nicolae Scarlat, 1981
• Catrina – “Morometil" dramatizare de L. Dorneanu după Marin Preda, regia Marius Popescu, 1981
• Andrea – “Cu căluşul în gură” de Alphonso Sastre, regia Constantin Codrescu, 1981
• Ecaterina - “Noaptea pe asfalt” de Theodor Mănescu, regia Gheorghe Miletineanu, 1980
• Tofana – “Patima roşie” de Mihail Sorbul, regia Bogdan Ulmu, 1979
• Ana – “Halucinaţia" de Ştefan Berciu, regia Marius Popescu, 1979
• Amalia – “A fost răpit un fotbalist" de Dan Stoica, regia Gheorghe Miletineanu, 1979
• Araminte – “Falsele destăinuiri" de Marivaux, regia Gheorghe Miletineanu, 1978
• Mimi – “Omul din baie” de Mircea Radu lacoban, regia Gheorghe Miletineanu, 1978
• Mucki - “Siciliana” de Aurel Baranga, regia Dumitru Dinulescu, 1977
• Irina - „A fi sau a nu fi rude" de Emil Braghinski, regia Marius Popescu, 1977
• Eliza Doolittle – “Pygmalion” de G.B. Shaw, regia Ion Dinescu, 1976
• Marchiza - “Don Carlos" de Fr. Schiller, regia Gheorghe Miletineanu, 1976
• Safia - “Tache, lanche şi Cadâr” de Victor Ion Popa, regia Marius Popescu, 1975
• D-na Toican – “Pisica sălbatică" de Ştefan Berciu, regia Petre Popescu, 1975
• Ortensia – “Hangiţa” de Carlo Goldoni, regia Laurenţiu Azimioară, 1972
• Fiokla - “Căsătoria" de N.V. Gogol, regia Dumitru Dinulescu, 1972
• Reporter - “Interesul general” de Aurel Baranga, regia Dumitru Dinulescu, 1971
• Nela - “Moştenitorul păcălit” de George Vlad, regia Ion Dinescu, 1971
• Geta - “Surorile Aman" de S. Cocărăscu, regia Ion Dinescu, 1970
• Concetta – “Nu-ţi plătesc!" de Eduardo de Filippo, regia Dumitru Dinulescu, 1970
• Stela Morzea - “Întâlnire cu îngerul" de Sidonia Drăguşanu, regia Mihai Berechet, 1969
• Elvira – “Vis de secătură" de Mircea Ştefănescu, regia Ion Dinescu, 1969
• Nerine – “Vicleniile lui Scapin” de Moliere, regia Laurenţiu Azimioară, 1969
• Montzi – “Moartea ultimului Golan" de Virgil Stoenescu, regia Dumitru Dinulescu, 1969
• Ismena – “Fedra" de Racine, regia Dumitru Dinulescu, 1969
• Teresa – “Şi soarele are pete" de Leopold Lahola, regia Dumitru Dinulescu, 1968
• Zinca – “Stan Păţitu” de George Vasilescu, regia Dumitru Dinulescu, 1968
• D-na Belous - “Neîncredere in foişor" de Nelu Ionescu, regia Ion Dinescu, 1967
• Adriana – “Burlacil" de George Carabin, regia Dumitru Dinulescu, 1967
• Lena – “Crivăţul de aseară” de L. Teodorescu, regia Cristian Munteanu, 1967

Mai multe articole...

Subcategorii

Pagina 1 din 43

JoomShaper