Drum lin, Lucian Pînzaru

panzaru foto

O veste foarte tristă pentru toți iubitorii teatrului, ne-a părăsit Lucian Pînzaru, de peste 25 de ani, unul dintre cei mai îndrăgiți actori ai Teatrului Fani Tardini din Galați. Un artist exceptional, plin de har, un om și un prieten desăvârșit.

A fost un ARTIST-REPER, un devotat al teatrului făcut atent, precis și fără jumătăți de măsură. A fost preferatul marilor creatori de spectacol care i-au observat repede potențialul și îl alegeau pentru partituri mari și generoase. Fie că aceștia se numeau Adrian LUPU, Mircea CORNIȘTEANU, Alexandru DABIJA, Ion SAPDARU, George MOTOI, Dinu CERNESCU, Radu NICHIFOR, Claudiu GOGA sau Felix ALEXA, pentru Lucian Pînzaru lucrurile au fost întotdeauna clare și precise: aceeași implicare, același profesionalism! Avea forță pe scenă, se dedica fără rezerve, era disciplinat și devenea stâlp de susținere al întregului spectacol. Și am văzut acest lucru în TANGO, în LIVADA DE VIȘINI, în FALSTAFF, în REVIZORUL, în ESCU, în SALBA DRACULUI, în CREDINȚĂ, DRAGOSTE, SPERANȚĂ, în CERERE ÎN CĂSĂTORIE, în NEBUNA DIN CHAILLOT, în PANA DE AUTOMOBIL, în PEȚITOARELE, în RETRO, în MOARTEA LUI ESKROKOV.”

A fost unul dintre cei mai buni prieteni ai teatrului brăilean, colaborator fidel, cu roluri memorabile în spectacole precum "La grande magia", „Acasă la tata”, regia Radu Nichifor, „Schimb urgent...trei surori” și „Regele gol”, regia Lucian Sabados.

Corpul neînsuflețit al lui Lucian Pînzaru va fi depus în Foaierul Teatrului Dramatic „Fani Tardini” astăzi, 16 februarie 2021, după ora 20:00. Cei care l-au îndrăgit pe actor îi vor putea aduce ultimele omagii până miercuri seara, 17 februarie 2021.

JoomShaper