SPECTACOL ANULAT

Dragi spectatori ,
din motive obiective , spectacolul "Jake si femeile lui " de Neil Simon ,regia Erwin Şimşensohn de duminică 6 octombrie, se reprogramează la o dată ce va fi anunțată ulterior.
Bilete achizițioanate rămân valabile pentru reprezentația următoare .
În cazul în care doriți contravaloarea acestora puteți returna biletele la Agenția teatrului .
Cu speranța  că veți întelege această situație , regretabilă și pentru noi , vă așteptăm la celelalte spectacole programate .
Cu multumiri ,
Conducerea Teatrului "Maria Filotti " .

FNT 2019 - spectacol din selecția oficială TRUE WEST

true west
 
FNT 2019 - spectacol din selecția oficială
TRUE WEST
de Sam Shepard, traducerea Vlad Cristache și Silviu Debu, regia şi ilustraţia muzicală Vlad Cristache, scenografia Andreea Tecla și Mădălina Niculae, Teatrul „Maria Filotti” Brăila
🎫 Bilete la acest spectacol, aici: https://www.mystage.ro/spectacole/true-west-1918?af=41
Vedeți programul festivalului pe https://fnt.ro/2019/program/
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

UNITER se alătură Uniunii Artiștilor Plastici din România (Filiala Grafică), inițiatorul proiectului 1178? – GEST PENTRU EROI

 

gest pentru eroi

Argument:

Oficial, la Revoluție au murit 1178 de oameni, dar numărul nu este încă definitiv, multe dosare așteaptă și acum un verdict.

Proiectul vrea să reunească 1178 de artiști din toate domeniile într-un demers simbolic de rememorare, documentare și recunoștință.

In 1989 artiștii de teatru au participat cu asupră de măsură !

Facem apel și invităm artiștii care doresc să participe la această inițiativă culturală și civică să trimită GESTUL lor, care reflectă atitudinea, poziționarea lor față de cei 1176 de morți declarați oficial.Gestul se poate concretiza într-un scurt video, de tip selfie (până într-un  minut), într-o secvență filmată dintr-un spectacol pe care artistul îl consideră relevant sau într-un scurt text scris.

Parteneri: Asociația 21 Decembrie, UNARTE, UNITER, TNB, Muzeul Literaturii Române, Galeria Galateca, ArCuB, Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor, Centrul Național al Dansului București, Muzeul Național Cotroceni (TBC).

Persoane de contact pentru informații suplimentare și pentru trimiterea GESTURILOR:

Anca Boeriu – Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. // 0722 357 212

Ștefana Mărmureanu – Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. // 0724 245 565

Vă mulțumim!

 

Se pun în vânzare biletele la Festivalul Național de Teatru 2019

 

afis FNT 2019

Biletele pentru spectacolele celei de-a 29-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru se vor pune în vânzare începând de vineri 20 septembrie, ora 12:00 online pe https://www.mystage.ro/fntși la casa de bilete centralizată a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale“ din Bucureşti (unde contravaloarea biletelor se va putea plăti atât cash, cât și cu card). De asemenea, precizăm că anul acesta nu vor exista bilete puse în vânzare la casele de bilete ale teatrelor unde sunt programate spectacole.

Biletele se pot cumpăra ușor, online, prin platforma mystage.ro. Trebuie doar să vă creați cont, să cumpărați biletele la spectacolele favorite, acestea fiind disponibile oricând în cont sau pe e-mail. Platforma este accesibilă şi de pe orice dispozitiv mobil. Plăţile pe mystage.ro se pot efectua cu cardul, iar procesarea acestora se face în deplină siguranţă prin platforma LibraPay, aparţinând Libra Internet Bank.

Urmăriţi-ne pe www.fnt.ro, www.mystage.roşi pe pagina de Facebook a Festivalului Naţional de Teatru, de unde puteţi afla mai multe detalii privind programul spectacolelor şi evenimentelor.

Vă aşteptăm la Teatru!

A 29-a ediție a Festivalului Național de Teatru se va desfășura la București, între 18 și 27 octombrie, director: Marina Constantinescu.

Proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi Primăria Municipiului Bucureşti

Producători: UNITER – Uniunea Teatrală din România, Centrul Cultural Expo Arte, Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti

Partener: Institutul Cultural Român

Sponsori: HelpNet, MOL România

Teatrul “Maria Filotti” Braila invita publicul la noua premieră cu iz european, “Jocul”

tafis jocul 70x40 1

Teatrul Maria Filotti lanseaza in ape limpezi culturale noul proiect european, spectacolul “Jocul”, in regia lui Dimitar Dimitrov, directorul Teatrului din Shumen, Bulgaria, cu o distributie exclusiv braileana (Emilia Mocanu, Zane Jarcu, Adrian Stefan, Daniela Antonescu).
“Povestea ne poarta in Egiptul Antic, acolo unde intrigile de palat si luptele continue pentru putere conduc spre noi si noi victime.Dupa moartea Faraonului Akhenaten fiica sa, tanara Ankhesenamen mosteneste puterea, prin sceptrul faraonic. Folosindu-se de aceasta situatie Thutmos, primul sfetnic al Faraonului si principalul urmas in linie dinastica, incearca sa impuna proiectul unui nou decret ce ar conduce la stergerea memoriei locuitorilor.Ankhesenamen se opune transformarii acestui proiect intr-o lege, pentru ca intelege pericolul acestei masuri. Sub false motive Thutmos il convinge pe mai marele preotilor sa accepte masura propusa si impusa de el.Ba, mai mult, Thutmos vrea sa il convinga si pe Amenmoss Intaiul, fratele mai mic al lui Ankesenamen, promitandu-i ca il va sustine sa ii ia locul surorii sale.Intrigile lui Thutmos aproape ca reusesc. Dar, in acest moment al povestii dimensiunile Timpului se intersecteaza si ne duc dinspre Egiptul Antic spre timpurile noastre.
Jucatorul pe calculator, Miro este un campion in domeniu. El este capabil sa atinga cele mai inalte niveluri de joc. Dar, acesta devine confuz cand joystick-ul sau se strica si personajele jocului sau favorit devin reale, vii. Deodata personajele jocului ajung in camera lui. Miro incearca sa pastreze situatia sub control si sa o salveze pe faraoana Ankhesenamen. Oricum, lupta intre Thutmos si Faraonul Ankhesenamen continua. Miro va reusi sa controleze aceste intamplari numai daca poate sa isi stabilizeze joystick-ul stricat si sa duca la bun sfarsit jocul inceput. Depasindu-si propria sa teama, folosindu-si abilitatile si talentul, jucatorul pe computer Miro reuseste sa il trimita pe tradatorul personaj Thutmos intr-un alt joc, in epoca Jurasica, unde dinozaurii se lupta unii cu altii.El reuseste, deasemenea, sa trimita din realitate in epoca lor pe toate personajele. Faraoana Anhesenamen il invita pe Miro sa o urmeze in regatul sau dar acesta refuza.
In final il regasim pe Miro dormind si autorul creeaza un final deschis, fiecare dintre spectatori alegandu-si propriul deznodamant.

Durata spectacol : 60 min.
Public tinta: 8-15 ani

ULISE SUNT EU!

 
buzoianu catalina 
 
 În final, o întrebare firească pentru cunoașterea mai bună a Cătălinei Buzoianu: ce are ea de acasă, de la Brăila? Cu o parafrază argheziană „ce pământ duce pe tălpi?”. Evident, dorul aventurii, chemarea departelui, fascinația diversității lumii, nostalgia originilor. S-a regăsit oarecum târziu, cum spuneam în primul articol, în destinul strămoșului mitic Panait Istrati. Având amprente sudice era o fatalitate să ajungă la Chiralina, personajul fascinant din primul roman al lui Panait Istrati. Proiectul „Chiralina” este cerut de „Teatrul Maria Filotti” încă din 1984, de la centenarul nașterii scriitorului. Văzând proiectele regizoarei pe ultimii ani comuniști, e limpede că acest proiect nu încăpea. Și nici după vânzoleala teribilă și confuză de după 1989. (Continuare articol)

Oameni, cu micile lor drame, pierduți într-o metropolă

Un articol de Monica Andronescu

balansoar3

De la ferestre se vede New York, zgârie nori pierduți în zare, o lume mare, uriașă, undeva, departe. Înăuntru, două apartamente mici, două mici universuri în care se ascund seara doi oameni. Două apartamente dintre miile, zecile de mii din care sunt compuse clădirile care se văd pe geam. Focus în intimitatea lor.

În spectacolul „Doi pe un balansoar” de la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, prezentat în deschiderea Festivalului „Zile și Nopți de Teatru la Brăila”, Victor Ioan Frunză construiește încă de la prima scenă, încă dinainte să înceapă spectacolul, atmosfera și vibrația unui loc. (Continuare articol)

Două zile și două nopți de festival cu spectacole de calitate, pe 15 si 16 septembrie.

Itinerarii 0

Continuăm prezentarea evenimentelor din cadrul Festivalului Internațional ”Zile și Nopți de Teatru la Brăila”, ediția 2019. Duminică 15 și luni 16 septembrie vă propunem patru spectacole, toate apreciate de public și de critică, premiate, invitate în festivaluri naționale și internaționale. Actori extraordinari, regizori pe măsură, o întâlnire emoționantă cu universul teatral al lui Eugen Jebeleanu, Andrei și Andreea Grosu, Petru Vutcărău și Radu Iacoban. Două zile și două nopți cu spectacole de calitate, plus alte evenimente conexe integrate în program. Vă așteptăm la teatru, la TMF!

CITESTE ARTICOL - https://www.facebook.com/TeatrulMariaFilottiBraila/posts/2662095653823756

 

Două zile de festival, 3 premiere la TMF!

3

Așa cum am promis, de astăzi începem prezentarea spectacolelor și evenimentelor conexe prezente în cea de a XIII a ediție a Festivalului Internațional ”Zile și Nopți de Teatru la Brăila”, 2019. În primele două zile de festival, pe 13 și 14 septembrie, vă propunem 3 premiere de excepție, ultimele producții stagionale ale Teatrului Maria Filotti, ”True West” de Sam Shepard, ”Conversație după înmormântare” de Yazmina Reza și ”Doi pe-un balansoar” de William Gibson. Trei mari regizori de teatru români din generații diferite, Victor Ioan Frunză (foto), Vlad Massaci (foto) și Vlad Cristache (foto), scenografii excepționale realizate de Adriana Grand (foto), Vanda Sturdza (foto), Andreea Tecla si Mădălina Nicolae. 
Vă așteptăm cu mare plăcere la această ediție de Zile și Nopți de Teatru la Brăila.
(Echipa TMF)

Revenim peste 2 zile cu prezentarea celorlalte evenimente din festival. Mulțumim!

Ziua I – Vineri , 13 septembrie 
Ora 18,00 - Sala Mare – Teatrul ”Maria Filotti” Brăila
TRUE WEST de Sam Shepard , regia Vlad Cristache
PREMIERĂ OFICIALĂ
Limita de vârstă :16 ani
Sam Shepard, genial actor și dramaturg american, un simbol și un exemplu absolut de nonconformism, în peisajul artistic new-yorkez al anilor 80. Sam, rebelul total, fost chelner devenit actor de film, cel care străbate America împreună cu Bob Dylan, cântă într-o trupă de rock’n’roll, regizează filme, scrie scenarii și piese de teatru, peste 50, fiind considerat “cel mai important dramaturg american în viaţă”, câștigător de Premii Pulitzer și Oscar.
True West, cel mai cunoscut text al său, a generat multe variante în Statele Unite, cu actori celebri, precum: John Malkovich, Gary Sinise, Dennis Quaid, Gary Cole, Bruce Willis, Philip Seymour Hoffman, John C. Reilly ș.a. Doi frați bântuiți de amintirile unei copilării apuse, poate nu prea fericită, aflați acum în căutarea unor răspunsuri existențiale: Ce înseamnă să trăiești cu adevărat? Mai există un western adevărat, ca viața?
Traducerea: Vlad Cristache și Silviu Debu
Regia artistică şi ilustraţia muzicală: Vlad Cristache
Scenografia: Andreea Tecla si Mădălina Nicolae
Distribuţia:
LEE – Emilian Oprea
AUSTIN – Silviu Debu
SAUL AARON - Valentin Terente
MAMA –Mihaela Trofimov

6

Ora 19.45 – Hol monumental, Lansare de carte – ”Cătălina Buzoianu – Magie, Abur, Vis”
Prezintă - Florica Ichim, Natalia Stancu, Irina Zlotea
Ora 20,30 - Sala Bujor Macrin ( Studio ) – 
”CONVERSATIE DUPĂ ÎNMORMÂNTARE” de Yasmina Reza, regia Vlad Massaci
PREMIERĂ OFICIALĂ
Limita de vârstă : 16 ani
Ce se întâmplă într-o familie "bine" , într-o Franță ( sau altă țară, la alegere...) a zilelor noastre, în ziua înmormântării Tatălui, acel pilon și exemplu ( vom vedea pe parcurs cât de bun...) pentru membrii și apropiații familiei.
Cum cad măștile, cum se spun adevăruri crude, cum se fac și se desfac alianțe, cum se sfârșește o seară a dezvăluirilor tulburătoare...
Suspans psihologic, șase partituri actoricești minunate și o regie "camerală" de mare subtilitate și profunzime. Criza Familiei?
Regia: Vlad Massaci
Traducerea: Alex Leo Șerban
Scenografia: Vanda Sturdza
Muzica: Vlaicu Golcea
Distribuția: LIVIU PINTILEASA, VALENTIN TERENTE, RAMONA GÎNGĂ, MONICA IVAȘCU, DAN MOLDOVEANU, NARCISA NOVAC

2

Ziua II – Sâmbătă , 14 septembrie
Ora 11.00 – Sala Avantgarde – Lansare de carte dedicată regizorului Alexandru Tocilescu – ”Toca se povestește”.
Prezintă - Florica Ichim și Nicu Alifantis
Ora 16.00 – Sala Panait Istrati ( Conferințe ) 
TMF 70 –Întâlnirea dintre cei de Ieri și cei de Astăzi
Ora 19.30 – Hol monumental – Lansarea monografiei Teatrul ”Maria Filotti” – Orizont monografic 2009 – 2019, coordonată de Ioan Munteanu. Prezintă autorul și Lucian Sabados
Ora 20.00 - Sala Bujor Macrin ( Studio ) – Teatrul ”Maria Filotti” Brăila
”DOI PE UN BALANSOAR” de William Gibson , direcţia de scenă Victor Ioan Frunză
PREMIERĂ OFICIALĂ 
Limita de vârstă: 15 ani
O poveste de iubire, o relație de dragoste dintre un avocat și o dansatoare, într-un New York imposibil. O femeie care atrage ca un magnet bărbați nepotriviți, escroci sentimentali, cinici, victima perfectă, cea care rămâne deobicei singură, nefericită, fără de noroc și care într-o zi cunoaște un bărbat, primul din viața ei, care nu vrea să profite de ea, cel care o transformă dintr-o persoană singuratică, plină de complexe, într-o femeie mândră de frumusețea ei. Însă acea zi minunată trece, dispare, odată cu cel care o iubise cu adevărat. 
"Doi pe un balansoar", prin premiera sa new-yorkeză, din 1957, a reprezentat debutul propriu-zis al autorului în teatru. După 1957 piesa face o strălucită carieră internațională. Roluri memorabile au fost create pe scenă, cel feminin de Anne Bancroft, Shirley MacLaine, Annie Girardeau, cel masculin de Robert Mitchum, Peter French, Henri Fonda, Jean Marais, Marcello Mastroiani, de-a lungul anilor, în montări de excepție precum cele ale lui Peter Brook, Luchino Visconti, Miklos Gabor ș.a.
Direcția de scenă: VICTOR IOAN FRUNZĂ
Scenografia: ADRIANA GRAND
Distribuția: ALIN FLOREA, CORINA MOISE

Mai multe articole...

Subcategorii

JoomShaper