A doua premieră teatrală, la numai o săptămână după ZAPEZILE DE ALTADATA!

Rapsodie afis
A doua premieră din proiectul TMF ESTIVAL este compusă din textele ”Frumos e în septembrie la Veneția” de Teodor Mazilu și un colaj de cinci scene din faimoasa comedie a aceluiași autor, ”Proștii sub clar de lună”.
Distribuția acestui spectacol, în ordinea intrării în scenă: Liviu Pintileasa, Ramona Gîngă, Emilian Oprea, Mihaela Trofimov, Corina Borș, Silviu Debu și Narcisa Novac.
"RAPSODIE IN DOI " este o creație colectivă a trupei de actori coordonată regizoral și scenografic de Lucian Sabados, pe muzica originală interpretată live de Cornel Cristei (pian) și actrița Wanessa Radu (voce) . Scenografia este semnată de Carmen Rus și Mariana Bogdan .
 

Prima premieră realizată în cadrul proiectului TMF ESTIVAL !

zapezile afis
Comedia ZĂPEZILE DE ALTĂDATĂ scrisă de Dumitru Solomon confirmă longevitatea râsului pe rețetă națională. Odată intrat în eterna poveste a certurilor între îndrăgostiți, fraternizând, după preferință, cu bărbatul pragmatic sau femeia care visează veșnic la romantism, singura provocare a spectatorului este să reziste cu sobrietate replicilor spumoase. Aplauzele vor întâmpina o distribuție de excepție- în ordinea intrării în scenă: Nicholas Cațianis, Blanca Doba, Adrian Ștefan, Monica Ivașcu, Marcel Turcoianu, Elena Andron, Zane Jarcu, Cătălina Nedelea, Flori Popa, Dan Moldoveanu, Valentin Terente, Emilia Mocanu și Silvia Tariq.
ZĂPEZILE DE ALTĂDATĂ este o creație colectivă a trupei de actori coordonată regizoral și scenografic de Lucian Sabados, pe muzica originală interpretată live de Cornel Cristei( pian )și actrița Wanessa Radu(voce). Scenografia este semnată de Carmen Rus și Mariana Bogdan .

ANUNȚ IMPORTANT

Buna seara, dragi braileni. Evoluția îngrijorătoare a situației epidemiologice din Brăila, ca si din intreaga tara, ne determină la o atitudine responsabilă, atât fata de personalul teatrului , cat si fata de Dvs, inimoșii nostri spectatori, în sensul de a suspenda, deocamdată pentru viitoarele două săptămâni spectacolele programate în cadrul Stagiunii Estivale TMF. Ne referim la cele din 2, 8 si 9 august. În perioada următoare va vom comunica, din timp programul viitor al Stagiunii. Cu convingerea că ne înțelegeți si ne veti susține în continuare va asigurăm de prețuirea si RECUNOȘTINȚA noastră!

Cu respect si prietenie,

Managerul Teatrului

TMF ESTIVAL

Conducerea Teatrului „Maria Filotti ” a luat decizia de a amâna spectacolele în aer liber cu o săptămână, în contextul înmulțirii accelerate a cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus în orașul Brăila.
Vă comunicăm in timp util programul teatrului.

Un nou proiect la TMF, în stagiunea estivală, ”Rapsodie în doi”, după piesele lui Dumitru Solomon și Teodor Mazilu

1

Cu ocazia Stagiunii de vară va intra în lucru un nou proiect al Teatrului Maria Filotti, ”Rapsodie în doi” și va cuprinde două spectacole diferite, dar care sunt dedicate aceleiași teme, ”Avatarul cuplului în zilele noastre”, adică întâmplări între un el și o ea, fie din universul familial, fie în ipostază de îndrăgostiți, fie în ipostază de afaceriști. Regizorul Lucian Sabados s-a oprit la doi mari autori români, Dumitru Solomon (foto) și Teodor Mazilu (foto). Primul spectacol din acest generic este compus din piesele ”Frumos e în septembrie la Veneția” de Teodor Mazilu și în integralitate ”Zăpezile de altădată” de Dumitru Solomon.

2

Din distribuția primului spectacol, care va fi numit generic ”Rapsodie în doi – I”, în ordinea intrării în scenă, fac parte următorii actori: Liviu Pintileasa, Ramona Gîngă, Nicholas Cațianis, Blanca Doba, Adrian Ștefan, Monica Ivașcu, Marcel Turcoianu, Elena Andron, Zane Jarcu, Cătălina Nedelea, Flori Popa, Dan Moldoveanu, Valentin Terente, Elena Mocanu și Silvia Tariq.

Al doilea spectacol din acest proiect este compus din textele ”Frumos e în septembrie la Veneția” de Teodor Mazilu și un colaj de cinci scene din faimoasa comedie a aceluiași autor, ”Proștii sub clar de lună”.

Distribuția acestui spectacol, în ordinea intrării în scenă: Liviu Pintileasa, Ramona Gîngă, Emilian Oprea, Mihaela Trofimov, Corina Borș, Silviu Debu și Narcisa Novac. Conceptul de spectacol, alegerea textelor, coordonarea regizorală și scenografia aparțin lui Lucian Sabados, pe muzica originală a lui Cornel Cristei și vocea Wanessei Radu.

Premiera primului spectacol ”Rapsodie în doi” va avea loc sâmbătă, 18 iulie, pe scena din Strada Mihai Eminescu, iar a celui de-al doilea spectacol, în același loc, în data de 25 iulie. Vă așteptăm cu mare plăcere în stagiunea estivală, la ”Rapsodie în doi”, să fim aproape de actorii teatrului, în acest proiect inedit, atractiv, interesant.

EXTRASE UTILE PENTRU SPECTATORI DIN PREVEDERILE ORDINULUI 2879/29.05.2020 AL MINISTERULUI CULTURII SI MINISTERULUI SĂNĂTĂȚII

MĂSURI ȘI REGULI PENTRU EVENIMENTELE/ACȚIUNILE CULTURALE ORGANIZATE ÎN AER LIBER PE PERIOADA STĂRII DE ALERTĂ PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII COVID 19

Asumarea riscurilor ce revin în urma participării la un eveniment se face de către toți participanții: spectator, artist, furnizor de servicii sau lucrător.

1. Măsuri care privesc angajații și răspunderea individuală; angajații/voluntarii vor respecta măsurile de precauție universal valabile:

a. portul oblgatoriu al măștii (medicală/nonmedicală), care pentru o protecție eficace trebuie să acopere atât gura. Cât și nasul.

b. efetuarea frecventă a igienei mâinilor (cu apă și săpun sau dezinfectant avizt. Pe bază de alcool) și evitarea atingerii feței cu mâinile neigenizate.

c. măsurile de distanțare socială pentru echipele tehnice și de producție.

2. Măsuri care privesc angajatorii și organizatorii:

a. măsurarea temperaturii prin termometru noncontact, precum și efectuarea triajului observațional zilnic la intrarea în zona delimitată a evenimentului, pentru echipa de organizare, echipa artistică și pentru public. Nu se va permite accesul persoanelor simptomatice și nici a celor care înregistrează temperatura măsurată mai mare de 37,3 C.

b. organizarea spațiului de lucru astfel încât să permită menținerea distanței fizice de 1,5 metri între oricare două persoane.

c. promovarea măsurilor de igienă individuală

d. plasarea de dispensere cu soluții dezinfectante la intrare în spațiul delimitat al evenimentului.

e. instruirea personalului privind măsurile de igienă.

f. dezinfecția frecventă a suprafețelor utllizate de mai mult de o persoană cu substanțe biocide autorizate.

g. dezinfectarea echipamentului tehnic (lavaliere, microfoane, căști)

3. Măsuri care privesc accesul și contacul cu publicul

a. la intrare se va efectua un triaj observațional și nu se va permite accesul persoanelor careprezintă simptome de infecție respiratorie.

b. se vor plasa la loc vizibil anunțuri scrise privind regulile de distanțare fizică;

c. limitarea accesului publicului astfel încât să fie asigurată o distanță de minimum 1,5 m între persoane

d. termometrizarea spectatorilor/vizitatorilor. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locație;

e. accesul publicului va fi permis numai în condițiile purtării de mască (medicală/nonmedicală) pe toată durata evenimentului. Pentru a oferi o protecție eficace, masca trebuie să acopere gura și nasul;

f. persoanele își vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziție la intrare;

g. limitarea evenimentului la un interval de timp de 4 ore;

h. accesul se face pe timpi cu până la o oră înainte pentru a evita aglomerația.

i. interzicerea reutilizării pliantelor, broșurilor și altor materiale informative în format fizic;

j. dezinfecția zilnică și ori de câte ori este nevoie a suprafețelor cu produse dezinfectante avizate;

k. organizarea cozilor la intrarea/ieșirea din locație prin marcaje care să indice distanța fizică regulamentară de 1,5 m între persoane.

4. Măsuri care privesc spațiul/locul

a. prin excepție de la prevederile lit. a), b), c), menținerea distanței fizice de 2 m între persoane nu se aplică pentru membrii aceleași familii și/sau grupuri de până la 3 persoane;

b. difuzarea de comunicate audio, atât înainte de începerea spectacolului, cât și pe timpul pauzei, adaptate spațiului respectiv de desfășurare a spectacolului/evenimentului;

c. dezinfectarea cu substanțe biocide autorizate a tuturor scaunelor, pufurilor etc. după și/sau înaintea fiecărei proiecții;

5. Măsuri care privesc prestațiile artistice, unde este aplicabil:

a. accesul și evacuarea echipelor de organizare, lucrătorilor și artiștilor se vor realiza prin locuri/porți separate de cele pentru spectatori și/sau la intervale orare diferite;

b. aceleași reguli de distanțare socială se impun și zonei de backstage;

c. dacă scena este mai sus decât spectatorii, distanța minimă va fi de 4 m;

d. toate măsurile de siguranță și sănătate vor fi respectate și în timpul repetițiilor și probelor etc.;

e. machiajul și coafura se vor efectua cu respectarea precauțiunilor universale:

f. vestiarele vor fi dezinfectate cu substanțe biocide autorizate zilnic și ori de câte ori este nevoie.

TMF ESTIVAL

rsz regele gol

După o perioadă dificilă și frustrantă atât pentru dvs. spectatorii noștri , cât și pentru noi , cei care avem onoarea și bucuria de a vă dărui realizarile artistice ale colectivului nostru ,iată că suntem în masură să vă dăm , în sfarșit, și o veste bună !

La propunerea colectivului artistic și acceptată cu o mare deschidere și satisfacție de către conducerea Primăriei Braila , începand cu 20 iunie vom lansa și derula proiectul TMF ESTIVAL !Spațiul convenit de comun acord cu domnul Primar Viorel Marian Dragomir este parcarea de pe strada M. Eminescu colț cu M. Sebastian , unde va fi amenajată o scena profesionistă , modernă și perfect funcțională, chiar și pentru spectacole cu montări deosebite.

Spectacolele cuprinse în TMF ESTIVAL vor fi prezentate săptamânal , de regulă sâmbata , începand cu ora 20.30 . Acest proiect este gândit și organizat cu strictețe , respectând toate normele de protecție atât pentru spectatori , cât și pentru personalul teatrului . Perimetrul va fi delimitat și protejat , se va respecta regula distantări fizice , se vor asigura materiale de igienizare , iar accesul publicului se va face la propunerea conducerii Primăriei Brăila , gratuit. Pentru o protecție și securizare in plus a spectatorilor dar și pentru păstratea standardelor artistice ale spectacolului de teatru , se vor emite invitații , în limita locurilor amenajate . Invitațiile vor fi emise de Agenția teatrală și vor fi personalizate cu sector și rând.

Proiectul TMF ESTIVAL va demara sâmbătă, 20 iunie ,de la ora 20, 30 , cu spectacolul REGELE GOL de Evgheni Șvarț ,regia Lucian Sabados , iar invitatiile pentru aceasta reprezentație pot fi ridicate de la Agentia teatrului , incepand cu ziua de miercuri , 10 iunie , orele 12. 00.

Programul primei parți a acestui proiect ambițios și inedit va putea fi consultat pe site , facebook si instagram- Maria Filotti -si la Agenția teatrală.

În speranța că ne veți fi alături ca intotdeauna, la cât mai multe și magice seri de teatru, vă transmitem calda noastră pretuire și vă asteptăm la ….TMF ESTIVAL !

Lucian Sabados ,

Manager al Teatrului Maria Filotti Brăila

ANUNȚ IMPORTANT

În urma sedinței Comitetului pentru Situații de Urgență din data de 10.03.2020 , în care s-a subliniat preocuparea majoră a autoritaților locale de a asigura protecția populației, pe fondul situației generate de coronavirus s-a decis masura suspendării activitații de spectacole a Teatrului “Maria Filotti”, în perioada 10 -22 martie (inclusiv) și are ca scop evitarea răspândirii virusului . Această perioadă poate fi prelungită în funcție de evoluția situației generate de coronavirus .Subliniem că activitatea specifică de repetiții, precum și activitatea internă a instituției va vea programul normal .
Avem încredere că publicul nostru va arăta înțelegere față de condițiile excepționale care au impus luarea acestei măsuri. Fața de evoluția situației, conducerea teatrului vă va informa asupra datei de reluare a spectacolelor către public.
Spectatorii care au achiziționat bilete la aceste spectacole pot primi contravaloarea lor. Sumele pot fi recuperate de la BLT.ro , dacă au achiziționat biletele de pe platforma online, sau de la Agenția teatrală , dacă au achiziționat biletele de la casa .
Vă mulțumim pentru înțelegere!
Lucian Sabados ,
Manager al Teatrului Maria Filotti Brăila

ANUNȚ IMPORTANT

În urma sedinței Comitetului pentru Situații de Urgență din data de 10.03.2020 , în care s-a subliniat preocuparea majoră a autoritaților locale de a asigura protecția populației, pe fondul situației generate de coronavirus s-a decis masura suspendării activitații de spectacole a Teatrului “Maria Filotti”, în perioada 10 -22 martie (inclusiv) și are ca scop evitarea răspândirii virusului . Această perioadă poate fi prelungită în funcție de evoluția situației generate de coronavirus .Subliniem că activitatea specifică de repetiții, precum și activitatea internă a instituției va vea programul normal .
Avem încredere că publicul nostru va arăta înțelegere față de condițiile excepționale care au impus luarea acestei măsuri. Fața de evoluția situației, conducerea teatrului vă va informa asupra datei de reluare a spectacolelor către public.
Spectatorii care au achiziționat bilete la aceste spectacole pot primi contravaloarea lor. Sumele pot fi recuperate de la BLT.ro , dacă au achiziționat biletele de pe platforma online, sau de la Agenția teatrală , dacă au achiziționat biletele de la casa .
Vă mulțumim pentru înțelegere!
Lucian Sabados ,
Manager al Teatrului Maria Filotti Brăila

ANUNȚ IMPORTANT

În urma sedinței Comitetului pentru Situații de Urgență din data de 10.03.2020 , în care s-a subliniat preocuparea majoră a autoritaților locale de a asigura protecția populației, pe fondul situației generate de coronavirus s-a decis masura suspendării activitații de spectacole a Teatrului “Maria Filotti”, în perioada 10 -22 martie (inclusiv) și are ca scop evitarea răspândirii virusului . Această perioadă poate fi prelungită în funcție de evoluția situației generate de coronavirus .Subliniem că activitatea specifică de repetiții, precum și activitatea internă a instituției va vea programul normal .
Avem încredere că publicul nostru va arăta înțelegere față de condițiile excepționale care au impus luarea acestei măsuri. Fața de evoluția situației, conducerea teatrului vă va informa asupra datei de reluare a spectacolelor către public.
Spectatorii care au achiziționat bilete la aceste spectacole pot primi contravaloarea lor. Sumele pot fi recuperate de la BLT.ro , dacă au achiziționat biletele de pe platforma online, sau de la Agenția teatrală , dacă au achiziționat biletele de la casa .
Vă mulțumim pentru înțelegere!
Lucian Sabados ,
Manager al Teatrului Maria Filotti Brăila

Mai multe articole...

Subcategorii

JoomShaper