True West

De: Sam Shepard

Durată: 1h:50min
Limita de vârstă: 16 ani
Data premierei: 5 mai 2019 

Distribuția:
Emilian Oprea
Silviu Debu
Valentin Terente
Mihaela Trofimov
____________
 

Traducerea: Vlad Cristache
Silviu Debu

Regia artistică şi ilustrația muzicală: Vlad Cristache
Scenografia: Andreea Tecla si Mădălina Nicolae

Sufleur: Ioana Dragu
Recuzitieri : Carmen Spalatu
Cabiniere: Mita Voicu, Adriana Tudose
Lumini: Aurica Cosma, Florin Lazar
Sunet: Marian Ecmegian
Video: Stefan Cudalbeanu
Masinisti: Gheorghe Staicu
Ilie Nelu, Mihai Aurelian
Cristian Ghita, Marian Ivan
Regia tehnica : Bisa Emanuel

 

 
Sam Shepard, genial actor și dramaturg american, devine un simbol și un exemplu absolut de nonconformism în peisajul artistic newyorkez al anilor ‘80. Sam, rebelul total, fost chelner, devenit actor de film, cel care a străbătut America împreună cu Bob Dylan, a cântat într-o trupă de rock’n’roll, a regizat filme, a scris scenarii și piese de teatru, peste 50 la număr, fiind considerat ,,cel mai important dramaturg american în viață”, câștigător de Premii Pulitzer și Oscar.
True West, cel mai cunoscut text al său, a generat multe variante în Statele Unite, cu actori celebri, precum: John Malkovich, Gary Sinise, Dennis Quaid, Gary Cole, Bruce Willis, Philip Seymour Hoffman, John C. Reilly ș.a.
Subiectul central al piesei reunește povestea a doi frați, Lee și Austin, unul viețuind în jungla urbană, la Hollywood, celălalt, veșnic rătăcitor prin deșert, două personalități distincte, situate la extreme, una a vestului sălbatic neîmblânzit, brutal, dar adevărat, cealaltă a vestului sălbatic citadin, contrafăcut, degradat. Cei doi frați sunt bântuiți de amintirile unei copilării apuse, poate nu prea fericită, aflându-se acum în căutarea unor răspunsuri existențiale: Ce înseamnă să trăiești oare cu adevărat? Mai există un western adevărat, precum viața? Totul se rezumă la cei doi și scenariul vieții lor, unul conflictual, în care ei înșiși devin personaje, în căutarea vieții adevărate, a visului american!
Image