Sandros

afis-sandrosde Katalin Thuróczy

traducerea : Anamaria Pop

Distributia:
Hecuba : Liliana Ghita/ Silvia Tariq
Andromaca: Cristina Draghici
Helena: Emilia Mocanu
Casandra: Lana Moscaliuc
Polixena: Claudia Bratu
Penthesileea: Mihaela Trofimov
Sandros: Dorin C.Zachei

Regia : Sorin Militaru
Scenografia: Mihai Pacurar
Muzica: Vlaicu Golcea

 

Sandros este o fictiune in care se intalnesc personaje din tragedii antice. Actiunea se petrece in timpul unui razboi troian care are loc in zilele noastre. Intr-o pivnita, aflata in mijlocul frontului stau ascunse cateva femei si un baiat, Sandros. Viata acestora se consuma sub teroarea bombardamentelor zilnice, vestile rele ajung acolo prin intermediul viziunilor Casandrei.

Sandros este o tragedie, nu numai din cauza biografiei personajelor, dar mai ales din cauza incarcaturii emotionale ale situatiilor de fiecare zi.In aceasta lume lipsita de speranta, Sandros este cel care prin naivitate aduce bucurie. el este singurul care mai spera.

Sandos este o premiera nationala in limba romana . Din creaţiile autoare s-au mai montat la nivel national : "joi.megaJoy", regia Radu Afrim, la Teatrul "Odeon" Bucureşti, pe care l-au văzut şi brăilenii în cadrul Festivalului Zile si Nopti de Teatru European la Braila , "Scara pisicii" la Teatrul Naţional Bucureşti, regia Irina Popescu Boieru şi "Cutia Pandorei" la Teatrul "Fani Tardini" Galaţi, regia Eugen Făt.

Criticul de teatru Iulia Popovici a spus că în "Sandros" autoarea rescrie, apocaliptic, "Troienele" lui Euripide, Katalin Thuróczy fiind fascinată de irumperea trecutului în prezent.

Avanpremiera : 14 si 15 septembrie 2012
Durata spectacol : 1 h 40'

JoomShaper