ASTA-I TINEREȚEA NOASTRĂ

asta i tineretea noastra Afis

de Kenneth Lonergan

traducerea – Radu Iacoban

Distribuția:

Dennis Ziegler-Nicholas Cațianis

Jessica Goldman – Blanca Doba

Warren Straub – Ciprian Chiricheș

Scenografia-Tudor Prodan

Light designer-Bogdan Gheorghiu

Regia-Radu Iacoban

Începutul de an 2020 aduce o nouă PREMIERĂ pe scena Teatrului ”Maria Filotti”, ”ASTA-I TINEREȚEA NOASTRĂ”, piesa regizorului, dramaturgului și scenaristului american, Kenneth Lonergan (foto). Prima reprezentație cu acest titlu, Avanpremiera, este programată duminică, 19 ianuarie, ora 18.00, urmată de Premiera oficială din data de 26 ianuarie, ora 18.00, la Sala Studio (Bujor Macrin) a teatrului.

Prima producție TMF a anului propune o echipă de spectacol extrem de interesantă, Radu Iacoban, după succesul cu Cântăreața cheală a lui Eugene Ionesco, revine și semnează regia, cu scenografia lui Tudor Prodan și muzica originală a Aidei Sosic. În cele trei roluri au fost distribuiți Nicholas Cațianis, Blanca Doba, cei mai tineri actori ai Teatrului ”Maria Filotti”, alături de Ciprian Chiricheș, invitat din București, absolut toți extrem de dedicați și talentați.

Piesa lui Kenneth Lonergan a stat la baza unor producții impresionante pe Broadway și West End, avîndu-i în distribuție pe deja celebrii Matt Damon şi Jake Gylenhall. O poveste fascinantă despre noptea maturizării, despre intrarea in viața reală și renunțarea la teribilism.

Radu Iacoban – regizor (despre spectacol)

“Am avut sansa sa il cunosc pe Kenneth Lonergan - autorul, nu persoana - intr-o librarie mica din New York. Eram acolo cu o echipa de oameni talentati selectati de Andrei Serban in cadrul Academiei Itinerante care ii poarta numele, coordonati fiind de doamna Corina Suteu.

Si rasfoind in librararia asta tot felul de texte, care mai de care mai dramatice sau comice sau contemporane, am dat cu cu ochii de “Asta-i Tineretea noastra” sau “This is Our Youth”, ca sa fiu mai sincer si precis. Mi-am zis: Uite un text cu tineri, dar nu numai pentru tineri. O comedie care nu e doar comedie si niste situatii “carnoase” pentru actori. Nu aveam aspiratii regizorale pe vremea aceea, dar imi era clar ca voiam sa fac parte dintr-un spectacol care sa aiba acest text ca punct de plecare.

Ajuns in Romania l-am tradus in mai putin de o saptamana.

Si am reusit sa il montez trei ani mai tarziu impreuna cu trei actori talentati - Conrad Mericoffer, Paul Ipate si Ioana Blaj la Godot Cafe-Teatru, scenografiat fiind de Ana Ularu. Spectacolul s-a jucat un timp, dar, fiind intr-un mediu independent, si-a trait viata decent si mai apoi s-a pierdut in neant.

Si iata ca acum, dupa cinci ani, soarta imi surade din nou si pot sa il montez intr-un teatru drag mie, asa cum e Teatrul Maria Filloti. Cu cei doi actori proaspat veniti in echipa teatrului - Nicholas Cațianis si Blanca Doba - si cu un actor -Ciprian Chiricheș - care sa speram ca va debuta la fel de in forta cum o vor face si cei doi.

Impreuna cu scenograful Tudor Prodan si cu light designer-ul Bogdan Gheorghiu - cu care am colaborat atat de frumos in teatru la productia anterioara cu “CantareataCheala”, ne pornim iar la drum constineti fiind ca:

Va fi altfel.

Va fi nou.

Va fi pentru un public tanar si nu numai.

Va aduce un aer de prospetime ca de cele mai multe ori!“

JoomShaper