×

Avertizare

JFolder: :files: Calea nu este un director. Cale: /home/tmf/public_html/images/spectacole/poze_papagalita/galerie
×

Observație

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/spectacole/poze_papagalita/galerie

TRUE WEST de Sam Shepard

afis True west

Traducerea: Vlad Cristache și Silviu Debu
Regia artistică şi ilustraţia muzicală: Vlad Cristache
Scenografia: Andreea Tecla si Mădălina Nicolae

Distribuţia:
LEE – Emilian Oprea
AUSTIN – Silviu Debu
SAUL AARON - Valentin Terente
MAMA –Mihaela Trofimov

Data premierei : 5 mai , 2019 
Durată : 2 h (fără pauză ) 
Limită de vârstă : 16 ani

Sam Shepard, genial actor și dramaturg american, un simbol și un exemplu absolut de nonconformism, în peisajul artistic new-yorkez al anilor 80. Sam, rebelul total, fost chelner devenit actor de film, cel care a străbatut America împreună cu Bob Dylan, a cântat într-o trupă de rock’n’roll,a regizat filme, a scris scenarii și piese de teatru, peste 50, fiind considerat “cel mai important dramaturg american în viaţă”, câștigător de Premii Pulitzer și Oscar.

True West, cel mai cunoscut text al său, a generat multe variante în Statele Unite, cu actori celebri, precum: John Malkovich, Gary Sinise, Dennis Quaid, Gary Cole, Bruce Willis, Philip Seymour Hoffman, John C. Reilly ș.a.
Doi fraţi, Lee și Austin, unul viețuind în jungla urbană, la Hollywood, celălalt, veșnic rătăcitor prin desert, două personalităţi distincte, situate la extreme, una a vestului sălbatic neîmblânzit,brutal, dar adevărat, cealaltă a vestului sălbatic citadin, contrafăcut, degradat. Doi frați bântuiți de amintirile unei copilării apuse, poate nu prea fericită, aflați acum în căutarea unor răspunsuri existențiale: Ce înseamnă să trăiești oare cu adevărat? Mai există un western adevărat, ca viața?
Doi frați și scenariul vieții lor, unul conflictual, în care ei înșiși devin personaje, în căutarea vieții adevărate, a visului american, dacă există așa ceva!
True West, un text viu, antrenant, provocator, Sam Shepard, un cowboy avangardist, îndrăgostit de viață, sub toate aspectele ei. True West, un spectacol de neratat, la TMF!

JAKE ȘI FEMEILE LUI de Neil Simon

 

jake afis 

 

Această celebră comedie aduce în fața spectatorilor un scriitor de succes și femeile din viața sa, ce apar și dispar, devenind pe rând personaje ale romanelor sale. O comedie rafinată scrisă de Neil Simon, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați scriitori americani. 

Marvin Neil Simon a fost un dramaturg și scenarist american, de origine evreu. Numeroasele sale comedii, jucate mai întâi pe scene de pe Broadway, au fost traduse și reprezentate în întreaga lume, dobândind un loc de frunte în repertoriul teatral universal din ultimii 50 de ani. Această piesă s-a jucat prima dată pe Broadway în 1992, cu Alan Alda în rolul principal. Tot în 1992, piesa a avut 245 de reprezentații pe Broadway.

Jake este un scriitor de succes care are relații sentimentale cu probleme. Aflat la a doua căsătorie, în pragul unei crize, Jake examinează toate relațiile cu femeile din viața sa, suprapunând planul imaginar cu cel real, în speranța de a înțelege modul prin care ar putea fi un soț mai bun. Acțiunea se desfășoară în apartamentul new york-ez al scriitorul, unde realitatea și imaginația se amestecă, granița dintre lumea reală și universul din capulscriitorului devenind din ce în ce mai fină, aproape ireală.

O comedie rafinată care ne introduce cu mult farmec în ”culisele” vieții unui scriitor. Partituri actoricești extrem de generoase. Numeroase răsturnări de situație, elemente scenice care aduc în final 2 ore de elevat divertisment, dublat de consistente reflecții filosofice. Un destin sinuos - SCRIITORUL, un om ca toți ceilalți, ”între agonie la extaz”. Un spectacol care ne determină să reflectăm cu mai mare atenție asupra vieții fiecăruia dintre noi.

DISTRIBUȚIA:

JAKE - VALENTIN TERENTE

MAGGIE - PETRONELA BUDA

EDITH - MONICA IVAȘCU

KAREN - ELENA ANDRON

JULIE - NARCISA NOVAC

SHEILA - RAMONA GÎNGĂ

MOLLY (21 de ani) - CORINA BORȘ

MOLLY (11 ani) - IRINA BĂLAN/SOFIA BURSUC

 

REGIA ȘI ILUSTRAȚIA MUZICALĂ: ERWIN ȘIMȘENSOHN

SCENOGRAFIA: ANDRADA CHIRIAC

LIGHTING DESIGN: LUCIAN MOGA

SOUND DESIGN: CĂLIN ȚOPA

 

ECHIPA TEHNICĂ

Regia tehnică: MIHAIL ARDELEANU

Sufleur: IOANA DRAGU

Lumini: MIHAI ANDREI, FLORIN LAZĂR

Sunet: VALENTIN ENE

Recuzită: CARMEN și IONEL SPĂLATU

Mașiniști: GHEORGHE STAICU, NELU ILIE, CRISTIAN GHIȚĂ, AURELIAN MIHAI, MARIAN IVAN

Cabiniere: MIȚA VOICU, ADRIANA TUDOSE

DATA PREMIEREI: 27 IANUARIE 2019

REGELE GOL de Evgheni Şvarţ

 rsz regele gol
 
REGELE GOL
de Evgheni Şvarţ (foto)
Traducerea:  Doina Criş şi Ion Vărădeanu
 
Regia artistică și ilustrația muzicală:  LUCIAN SABADOS 
Decorul : GHEORGHE MOSORESCU
Costume : ELENA GHEORGHE
Muzica originala si orchestrație :  CORNEL CRISTEI
Coregrafia: GELU si DANA BACIU
Concept video si proiecții : Ștefan Cudălbeanu
Distribuţia:
CHRISTIAN - ADRIAN ŞTEFAN
HEINRICH - NICHOLAS CAŢIANIS
PRIM MINISTRUL - ZANE JARCU
PRINŢESA - NARCISA NOVAC
REGELE GOL - LUCIAN PÎNZARU
GUVERNANTA, POETUL CURŢII - CĂTĂLINA NEDELEA
MINISTRUL SENTIMENTELOR INTIME - ELENA ANDRON
DUCESA, BUCĂTARUL, ÎNVĂŢATUL - FLORI POPA
CONTESA , ŞAMBELANUL, LUSTRAGIUL - SILVIA TARIQ
REGELE TATĂ - DAN MOLDOVEANU
BARONEASA, CROITORUL - CĂTĂLINA NEDELEA/ WANESSA RADU
PRIMARUL, VALETUL, VOCE ROBOȚEL  - ALEX IORDACHE
 
Regia tehnică:  Mihail Ardeleanu
Sufleur: Ecaterina Muresan
Lumini:  Mihai Andrei , Enică Cociaș
Sonorizarea: Marian Ecmegian
Preluând motivul central din basmul „Hainele cele noi ale împăratului”, piesa „Regele gol” a lui Evgheni Şvarţ tratează în parabole probleme grave cu care se confruntă lumea contemporană, în speţă aspecte ale unui sistem totalitar de care Europa actuală  nu  duce  lipsă, din nefericire. Hans Christian Andersen a scris acest basm, care, prin mesaj, este destinat mai mult adulţilor, decât copiilor. Este o ilustrare vie a infatuării fără limite, a slugărniciei, a ignoranţei şi a conformismului de turmă, toate aceste defecte umane devenind surse de inspiraţie şi, mai târziu, mijloace de speculaţie pentru escroci. Scrisă în 1934, în plină ascensiune fascistă, piesa lasă să se ghicească multe în spatele replicilor rostite pe scenă, devenind o vehementă satiră la adresa dictaturii în general, şi un apel la sinceritate, frumuseţe morală şi dreptate.
Data premierei: 23 iunie 2018 
Durata :1h 40` ( fara pauza )

TARTUFFE de Molière

rsz afis tartuffe v3

TARTUFFE de Moliere, un poem despre pasiune, obsesie, intrigă și iubire, în viziunea regizorală a lui Alexandru Mâzgăreanu, cu o distribuție de excepție: EMILIAN OPREA, VALENTIN TERENTE, ANDREEA VASILE, CORINA BORȘ, LIVIU PINTILEASA, NARCISA NOVAC ,ADRIAN ȘTEFAN, EMILIA MOCANU, VLAD GALER.

TRADUCEREA : DORU MAREȘ
REGIA ȘI VERSIUNEA SCENICĂ: ALEXANDRU MÂZGĂREANU 
DECOR : ANDRADA CHIRIAC
COSTUMELE: ALEXANDRA MÂZGĂREANU
MUZICA: ALEXANDRU DAN SUCIU

Fotografii realizate de Andrei Gîndac

DATA PREMIEREI: 18 MARTIE 2018

CRONICI SPECTACOL: 

http://adevarul.ro/cultura/teatru/tartuffe-siinteresul-public-1_5aaf40fcdf52022f75bf0911/index.html (Mircea Morariu)

Alexandru Mâzgăreanu, unul dintre cei mai creativi şi mai de succes regizori ai tinerei generaţii este absolvent al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale, Facultatea de Teatru, Secţia “Regie”, la clasa profesorului Tudor Mărăscu. Alexandru Mâzgăreanu a lucrat în teatre importante din România: Teatrul Naţional I.L. Caragiale, Teatrul Odeon, Teatrul de Comedie, Teatrul Nottara, ArCuB şi Teatrul Metropolis, dar şi pe scena Teatrului “Regina Maria” din Oradea şi a Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ.
Despre spectacolul Tartuffe, Alexandru Mâzgăreanu a adresat publicului brailean recent invitatia : „.....să vină să vadă spectacolul, pentru că, în ciuda faptului că este o piesă scrisă acum mai bine de 400 de ani, vor asista la un spectacol extrem de modern şi cu o tematică ce cu siguranţă îi va atinge, pentru că spectacolul, aşa cum este construit, are o legătură foarte mare cu problemele cu care ne confruntăm în ziua de astăzi.....”.
Maestru al comediilor de moravuri, Molière ne propune şi peste secole o satiră a defectelor umane: ipocrizia, naivitatea, viclenia. Capodoperă a comediei de caracter, Tartuffe aduce în scenă prototipul individului hotărât să parvină prin orice mijloace, dar de îndată ce îşi atinge scopul, masca servilă şi umilă cade, dezvăluindu-i adevărata faţă, aceea de stăpân fără scrupule.
TARTUFFE ,o poveste despre obsesie, spusă în versuri , este un spectacol ce dezvăluie pericolul imposturii și al bigotismului, o comedie frumoasă despre bine și rău, dar și despre cât de greu e să deosebești binele de rău.

 29196192 1585769431471657 2521654962535006208 n

28959455 1585770068138260 3016444725566636032 n

29177685 1585767564805177 1521578433321107456 n

“BĂDĂRANII” de Carlo Goldoni, regia Petru Vutcărău

Badaranii resize

 Primele reprezentaţii – 13 şi 28 ianuarie, Sala Mare , ora 18.00.

“BĂDĂRANII”, comedie clasică în trei acte, pusă prima dată în scenă în 1760 la Teatro San Luca cu ocazia Carnavalului de la Veneția, cu o istorie remarcabilă în teatru dar şi în cinematografie, text mereu actual, un veritabil eveniment social, cu caractere înfăţişate de Goldoni direct, aspru, fără convenţii stereotipe,fără improvizaţii cu alunecări în grotesc şi vulgaritate, în care măştile şi costumele de bâlci au fost înlocuite cu fizionomii. O capodoperă a dramaturgiei pusă în scenă la TMF de reputatul regizor şi director al Teatrului Naţional Eugene Ionesco din Chişinău, Petru Vutcărău. Scenografie este semnată de Vladimir Turturica si Elena Gheorghe, coregrafia apartine lui Gelu si Danei Baciu, iar distribuţia este formata din actori pe care cu siguranţă îi cunoaşteţi bine şi îi preţuiţi: Dan Moldoveanu, Corina Georgiana Borş, Silviu Debu, Marcel Turcoianu, Cătălina Nedelea, Ramona Gîngă, Zane Jarcu, Monica Ivaşcu, Valentin Terente şi Adrian Ștefan.
Un spectacol în care trei bărbați își chinuiesc nevestele cu toanele lor și fac pe supărații doar ca să arate ei cine-s stăpânii în casă. Doar că soțiile lor fac tot cum le taie capul și la finalul piesei îi pun la punct pe bădăranii deveniți mielușei.

,, TANGO,, de Slawomir Mrozek

rsz 1afis tango final

,, TANGO,, de Slawomir Mrozek

AVANPREMIERA spectacolului ”TANGO” de Slawomir Mrozek – Sâmbătă, 20 mai, ora 18.00 la Sala Mare a TMF

Sâmbătă, 20 mai, de la ora 18.00, la Sala Mare a TMF vă așteptăm la prima reprezentație a spectacolului ”Tango”, un text genial al marelui scriitor polonez, Slawomir Mrozek, o comedie absurdă despre eliminarea valorilor, despre totalitarism, despre ideologii eșuate și vise spulberate, despre dureri neîmpărtășite și nevoia de libertate cu orice preț.
Un text memorabil, un spectacol eveniment, în regia lui Vladimir Anton, unul dintre regizorii reprezentativi ai tineri generații, o scenografie inspirată, semnată de Rodica Der.
Felicitări și mulțumiri minunaților actori din distribuție: Conrad Mericoffer, Valentin Terente, Emilia Mocanu, Ramona Gîngă, Liviu Pintileasa, Corina Borş și Adrian Ştefan.

 

Distribuția:

 - Arthur   -    Conrad Mericoffer

 - Stomil  –      Valentin Terente

 - Eleonora  –  Emilia Mocanu

 - Eugenia  –  Ramona Gîngă

 - Eugeniusz  - Liviu Pintileasa

 - Ala – Corina Borş

 - Edek –  Adrian Ştefan 

 

Regia: VLADIMIR ANTON

Scenografia: RODICA ȘTIRBU

 

               Regizor tehnic- Toea – Mureşan Badiu

               Sufleur – Toea – Mureşan Ecaterina

               Lumini  - Cosma Aurel

   Sunet – Ene Valentin

               Recuzită – Ionel Spălatu

               Maşinişti -  Gheorghe Decu, Gheorghe Staicu, Emanuel Bişa, Ilie Nelu

               Cabiniere – Miţa Voicu, Nela Necula.

 

AVANPREMIERA: 20 MAI 2017

”BĂRBAȚI, FEMEI ȘI VIAȚA DINTRE EI”, cu subtitlul "Patru piese scurte de Anton Pavlovici Cehov", în direcția de scenă a reputatului regizor VICTOR IOAN FRUNZĂ

afis Cehov

"RECURSUL LA CEHOV”.

În aceste vremuri ne confruntăm cu o reală criză a valorilor și a modelelor, pe fondul deteriorării calității vieții , din perspectiva moralității și a autenticității umane. Cehov, alături de alți mari dramaturgi din istoria teatrului a fost și rămâne unul dintre profunzii "terapeuți", probabil și prin adevărul etern uman al abordării temelor universal valabile ale Umanității. Valorosul nostru coleg, VICTOR IOAN FRUNZĂ, ne-a făcut un prețios cadou, propunându-ne acest spectacol-coupe.

CALHAS (CÂNTECUL LEBEDEI), URSUL, JUBILEUL și CERERE ÎN CĂSĂTORIE, patru povești, patru bijuterii teatrale, patru ”tablouri" în care cu greu nu te poți recunoaște! Patru pretexte de virtuozitate regizorală, transformată de inteligența, rafinamentul și intuiția regizorală într-unul singur, profund, unitar stilistic, un "discurs" implicit asupra naturii umane, susținut cu umor, talent, lacrimă, patos și dăruire de actorii Alin Florea, Corina Moise, Valentin Terente, Ramona Gîngă, Adrian Ștefan și alții. De remarcat scenografia lui George Mosorescu, muzica originală a lui Cari Tibor și munca creativă a tuturor atelierelor teatrului, cu mențiune specială pentru pictura lui Carmen Rus și Mariana Bogdan. Mulțumiri d-nei profesoare Adriana Burcă pentru acompaniamentul la pian. În 28 și 29 ianuarie, adică sâmbătă, respectiv duminică, de la ora 18,00, la Sala Mare a TMF, premiera spectacolului ”BĂRBAȚI, FEMEI ȘI VIAȚA DINTRE EI”, în direcția de scenă a lui Victor Ioan Frunză, adică ”RECURSUL LA CEHOV!”  

Lucian Sabados, Manager

BĂRBAȚI , FEMEI ȘI VIAȚA DINTRE EI –patru piese scurte de  Anton Pavlovici Cehov     

Un spectacol coupe  ce conține patru dintre cele mai importante și celebre piese scurte ale lui Cehov in ordinea:  „Calhas” ("Cântecul lebedei"), ”Ursul”  , „Jubileul’’ și „Cerere in căsătorie” .

Binecunoscutul  regizor,  Victor Ioan Frunză abordează aceste pagini celebre din creația dramaturgului rus din punctul de vedere al updatării noțiunii de vodevil, astfel că prin acest spectacol luăm contact și cu postura de autor de comedie a marelui Cehov .

Distribuţia:

ALIN FLOREA

RAMONA GÎNGĂ

CORINA MOISE

VALENTIN TERENTE

ADRIAN ȘTEFAN

La pian: profesor ADRIANA BURCĂ

Dramaturgia : ADRIAN NICOLAE

Muzica: TIBOR CARI

Scenografia : GEORGE MOSORESCU

Direcţia de  scenă : VICTOR IOAN FRUNZĂ

SUNTRACK (În căutarea sunetului pierdut într-un oraș cu soare)

suntrack8

”Un regizor în criză (Alin Florea) și scenarista lui (Narcisa Novac) merg într-un oraș din sud ( Brăila), să facă un spectacol despre muzica locului. Toți cei cu care intră în contact îi trimit în trecut. Însă ei sunt interesați de oferta prezentului și evadează în satele de la Dunăre . Filmează ce mai e de filmat, încearcă să aducă pe scenă din oamenii care cântă din pasiune. Într-o noapte, pe când regizorul caută licurici în Insula Mare a Brăilei, dă peste un grup de adolescenți care petrec la Dunăre. 
Suntrack e un amestec de energie solară a adolescenților ( jucați de ei înșiși , n-aș folosi cuvîntul 'amatori ) , muzica live ( lipovenească, turcească, tătărească , hip hop, etc) , video ( manele, muzică de stradă, electro etc) și story-ul simplu al unei întâlniri”.
RADU AFRIM – Regizor

DATA PREMIEREI - 19 SEPTEMBRIE 2016

SUNTRACK

(În căutarea sunetului pierdut într-un oraș cu soare)

ALIN ( regizorul ) -ALIN FLOREA - NARCISA ( scenarista ) - NARCISA NOVAC

CORINA -CORINA GEORGIANA BORȘ - VALERICĂ-VALENTIN TERENTE

ANDREEA - ANDREEA RĂHĂIANU - MIHAI-MIHAI JALBĂ - ANDREI-ANDREI MORARU - DORU- DORU CIUTACU - STAN-  FLORIN STAN - Doamna NADIA-  NADEJDEA ISAC - NIGERI-  NIGERI CARAMANLÎ

ALEX( dansatoare)- ALEXANDRA GROSU - ANDREEA ( dansatoare)- ANDREEA TEODORA COLȚ

REGIA și SCENARIUL: RADU AFRIM

SCENOGRAFIA: IRINA MOSCU

VIDEO MAKE UP: MIHAI MATEI

Regia tehnică: Emanuel Bișa, Mihai Ardeleanu, Lumini: Aurel Cosma, Florin Lazăr, Sunet: Marian Ecmegian, Valentin Ene, Proiecții video: Ștefan Cudălbeanu, Recuziter: Ionel Spălatu, Sufleur: Ioana Dragu, Mașiniști: Gheorghe Decu, Gheorghe Staicu, Ilie Nelu, Cabiniere: Mița Voica, Nela Necula

Persoanele care apar în secvențele filmate: Cristi Stata (dans bulgăresc), Gheorghe Iordan (fluier), Vasile Venin (Balada șarpelui), Godino (pian), Liviu (manele), Ursan Valeria (Povestea Istambul)

GALERIE FOTO: (MARIA STEFANESCU) - https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1278427012190634&set=pcb.1277913888908613&type=3&theater

GALERIE FOTO: (SORIN RADU) - https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1282242425142426&set=ms.c.eJxNl1F2JSEIRHc0p0UF3f~%3BGBqpC~_U5~_khsoQBHtYcdsjRhnxT7z~_zca7LFs3XhgnO8OXw2OAez5B8wOXNYn8BGc54Io47bFBAi~%3BspgUNYFLF5PLgujsPPIHwLxdLsOGwl4nkOg9EP2UenpUWJVv~_UeBH1EWFz8WSP0qsXHgMkKAFkcWa5VF2jTIf5bFWg~%3BAQqknQNghFx~_0kIuz~%3BM8fgOjUIgfD~_nigXOaVRmwCrcdBO4Sp2oMo8ygKN~_rTRtnFEn7a~%3BY3~_OKH~_2Bfrsb528Q8b9fl5FnCZHcXHB2BbYBN8D0BDUdwYdghManzSMEbRivlEcd8LO2sbjt9OzBcztQcmLVTLQnFT65EtR6BM8~%3BfSGMrj1DZUkzS4C6JrCExofOcBuIQ00JYJvgfoovLvhYWOWKC1j6u1YwYs5nigLLbKT1CiprOfDQQXmwJ0OXJZTEwbFZsWau061AAhcAmUmNNF~%3BZFzokTPVS1htFAeQZctl2CUHQ~_glpf62bRQpscBlqIcimqOBbfhaBviboiqpeIGLXpNzzcAPAQWQa~%3BpPTWlhve42J8hiq8tUCc7R~%3BJ9oBKb3es7WxguUxoT5VuP8QRYwjwDDTbBJ~_AfonQXJhi0kAbXw3o9EiDsfqmfTdCJjQ9R9u4oY~_AAmZkAijtHFuYAvch7zAnQ7ZBgEXRiY9Flt0tgCb~_rJawAaWE9LhJU02Uv~_gNw6TuqAF0608DUrmneABO35ucDEA1F8UkgDXe6KLGoJfzOtQdgYT8W0NASZq~%3BTpTcq~_xQuQ4ndj0AWd8Clz1wBWvw1f96JA1H6ek3AsGqY821o9JkrUBo5YhqMj2AIYE3Pug~%3BAQg1z7EOUHo51edAlBFit2jIBNEKZGrfyUx6TtXyymAzrCrtgse56AFFMYZfRQtVuVrsUxZH6Up~_ezWp1otKCoBu33iPpMntq10VYFt5rmqBae94~_t7gqy2U~_l0WX1WCg172bvwA0eiYnoOiR6KCoSXSiWt0eCSaBCWxouAs4gcLilRPWu5~_AxZlEcTckUFgeQjsSxRHLB4qK4xL6p1qcUWI8AJep4vCkTaAoQQt7Fmip~%3BTIN5rGVxxkEygOD7dNgc87C0CxMcAgU5WKjdvdpvmnQMDr79cgheBbowt2DLQE1~%3BFlUJ0~_Ni3wVYoF08SWgqMllcMWsqx08YluZDtwv8~%3BT9kmASSNScLh123orib6PwlM4nntZj4WT77ZOdYNHiuSxadGILTedXTZePfYJnga18C7TYllttufBA87dAa9FiPwt0oakLE8BFx2PPGn0e~%3BdwoUC6jr9cCJbrU~%3BBtvqbToTPdCpmtLFL3uoV7fuF~%3BSwh6ARt9A2WB1193VLvn6rX2x6AdaAVh0HgUqijKN2oV0Od8ngDz0hZMvKVT7wub3C8GzuAh7JGqDQKK2APp~_ieqZ0vjuA7RQplzk794HYPFqmQfFTUXBhHF9RwXe0lFfMQJBsB6AhskFYzy~%3BhFTcdlgMewBRQonhmjd9WFVizEPVbu5LN39eyLUNe~%3BWFExep76nUE2TY~%3BKBZAtD4~_iAXoEUXdzdEp7bhbmqM9SygoTzSgqAzvfWmS5fvASYW4wG4zB8LuihKflIl0FdSAiNwAWqYNGIjivdWXgzY~%3BDKS6KGGev0eVrvtAYgOhb3MIx5gLUu11IVbFtK4AYv555LHgsB~_QEYZt18G9S6ixQ~_AaJ~%3Bs86GT86F0BYLgPACXng75DUBgD1yE7WoLwGLc5wLR80QdLr7~%3BA96Zl2A~-.bps.a.1278535028846499.1073741837.100000700428508&type=3&theater

CRONICI SPECTACOL - Oana Stoica (Dilema Veche) - http://dilemaveche.ro/sectiune/film/articol/braila-feat-afrim

                               - Mircea Morariu (Adevarul.ro) - http://adevarul.ro/cultura/teatru/note-desprefestivalul-zile-nopti-teatru-labraila--editia-zecea-1_57ec764e5ab6550cb81a4ab8/index.html

                               - Gabi Lupu (Adevarul.ro) - http://adevarul.ro/cultura/teatru/In-fond-plansul-e-muzica-1_57f3d5375ab6550cb843125c/index.html

                               - Doina Papp (Revista 22) - http://revista22.ro/70256799/sunetul-oraelor-de-la-documentar-la-poezie.html

                               - Silvia Dumitrache (Observator Cultural) - http://www.observatorcultural.ro/articol/cautarea-muzicala-brailei-pierdute/

”SCHIMB URGENT...TREI SURORI” de Nagle Jackson

 

fata

”SCHIMB URGENT...TREI SURORI” de Nagle Jackson

Spectacolul “Schimb urgent …trei surori “ propune o poveste de o mare actualitate politico - socială, un capitol de istorie recentă , o dramă ce se urmărește cu sufletul la gură, având ca fundal spațiul unui teatru academic rus, înainte și după glasnost . Asemănările cu destinul artelor spectacolului din România de după revoluția din 1989 sunt frapante și creează o emoție puternică, atât pe segmentul comic , cât și pe cel de dramatic. Acest al XX-lea proiect din Programul de Management al lui Lucian Sabados continuă propunerea unor povești importante, cu rezonanță emoțională și culturală , iar prin localizarea poveștii în spațiul nostru de definiție, al celor din lumea teatrului, sperăm să vă dezvăluim alte fațete importante și surprinzătoare ale muncii noastre, ce vă are pe dumneavoastră spectatorii , drept destinatari .

DATA PREMIEREI: 31 MARTIE 2016

Distribuţia spectacolului:

Serghei - Lucian Pînzaru; Ludmila - Monica Ivaşcu; Boris – Marcel Turcoianu

Nina – Corina Borş; Anna - Cătălina Nedelea; Maria - Emilia Mocanu;

Saşa –  Adrian Ştefan; Lena - Flori Popa; Timofei - Alexandru Marin;

Nicolai - Dan Moldoveanu

Regia artistică: Lucian Sabados

Scenografia: Gheorghe Mosorescu

Coregrafia: Liliana Stan

Compoziție și ilustrație muzicală: Lucian Sabados

Aranjamente muzicale: Cornel Cristei

Regizor tehnic - Badiu Toea Mureşan - Lumini -  Mihai Andrei şi Florin Lazăr – Sonorizare - Marian Ecmegian - Recuzită – Ionel Spălatu - Sufleor- Ecaterina Toea Mureşan

GALERIE FOTO - CORNEL CRĂTINEANU

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10201214302797742&set=ms.c.eJxVVEuOBUEIutGk~%3BOv9Lza4eY2rToigUNry9ImK29OaKtc~%3B~_SFWUpVBiLahxg5SQJxZAZ28OosUIwlWMssHvSYOEkCSke01zIqIahFGoNxyatC9hbvr9vI4NavDvRJO~_zjN1Tn5lIAV3B0OqusiYBWzGnl0sTIcAOF5eucZ1umdZw4LLvokVg~%3BefQgZsEb6Q~_TZ1Jgy4gjV~%3BNQgM6PuInjT4TcVdSi3MYJ8ZtjpIJ95rGNp~%3BYRZ8YA4TxgS~%3BThVCUVNHNbqJCMp07DPiEkjbEZikWBkdbqPC4ELZhW6IxJGoCNyanLXkDNsm5aT88CpHKfIp~_U4HbiAXUa2V55evb3olfWtMm8UPtDhNBSn0tK04SrwpexLBTPrO6ydsC6rUOOMYELlNBSb0MqXomrRyhulisTU2IUhNI1gxDFhNCN4L~_V3BwId~%3BpOoY2Y9M~%3BvOXNzLV5m3V32VeRM0BI~%3B42Fd4AWGdRIamfZzChTErK9qcveO~%3B0RYHWR3ecC3bGnYRyNlOzrUXyP9VWAKrWbl35uZ8OsBqZg2c~_nG6m~_l8uTrYDX~_3F~_bh~_7LdQ1djZJU1GEF3~%3BDoYQfJ4DkJka~%3Bhvo4MCf6dmWbwJezww~_5snO3LP67v3RTx3O07N7osfZLfeCCmw8vO~_CFj5bcIiiRph5aoHhHUaymkHGei4nxqcu~%3BHMXagx7jVbk~_x0tlfaP0Epi4M~-.bps.a.10201217528998395&type=3&theater

 

 

 

JOCUL DE-A VACANŢA de Mihail Sebastian

 

 foto 107742

 

Data premierei: 20 septembrie 2015 

Scrisă de Mihail Sebastian în anul 1936 şi pusă în scenă pentru prima dată în anul 1938, cu premiera în 17 decembrie la Teatrul de Comedie, „Jocul de-a vacanţa” constituie prima sa piesă, scrisă, cum aflăm din jurnalul scriitorului, pe baza unor amintiri personale şi a unor teme reluate din romanul său„Femei” (1933).

„Jocul de-a vacanţa” înseamnă jocul de-a uitarea, al omului care fiinţează, măcar din când în când, doar la nivelul unei pure naturalităţi, fără identitate precisă, fără biografie, fără amintiri şi aspiraţii, personajele evadează din lumea uniformizată a convenţiilor sociale şi, eliberaţi, migrează spre o altă lume, unde îi aşteaptă depărtarea, misterul şi uitarea visată, adică un ideal vag şi difuz.

Sebastian surprinde o microlume  contorsionată de probleme intelectuale, morale şi sociale, depăşind timpul şi locul desfăşurării acţiunii şi acesta este şi motivul pentru care „Jocul de-a vacanţa”, ca de altfel şi celelalte piese ale sale, rezistă şi astăzi. Constructţa piesei este atât de minuţios elaborată plastic, începând de la indicaţiile scenografice, continuând cu amănuntele sonorităţilor,  ritmul mişcărilor, detaliile costumelor. Personajele reprezintă caractere ale vieţii cotidiene de oriunde şi oricând: femeia tânără (Corina), femeia bovarică, (madame Vintilă), adolescentul (Jeff), micul funcţionar (Bogoiu), militarul (Maiorul).

Jeff, Bogoiu şi Ştefan sunt prinşi simultan în jocul de-a iubirea. Cei trei acced spre inima Corinei, tânăra care le aprinde imaginaţia, care le structurează opţiunile, care îi ajută să-şi uite şi să-şi înfrângă umilinţele. Vacanţa este pe sfârşite, la fel şi Jocul…întoarcerea în realitatea prozaică este inevitabilă, fiecare dintre „jucători” ştie asta, aşa cum, în subconştient au ştiut-o mereu, în mod paradoxal însă, Ştefan Valeriu refuză, rămâne ancorat în utopia pe care a creat-o, fuge de evidenţe şi prin această atitudine negativistă, distruge puntea sentimentală creată între el şi Corina.

 

Regia şi ilustraţia muzicală: Erwin Şimşensohn

Scenografia: Alina Herescu

Light design: Daniel Klinger

 

Distribuţia:

Ştefan Valeriu                     - Emilian Oprea

Corina                                - Corina Moise

Bogoiu                                - Valentin Terente

Madame Vintilă                     - Ramona Gîngă/Narcisa Novac

Maiorul                               - Marcel Turcoianu

Jeff                                    - Ciprian Nicula

Un călător                          - Zane Jarcu

O călătoare                        - Cătălina Nedelea

Agnes                                - Elena Andron

Mecanicul                          - Adrian Ştefan

Regizor tehnic: Badiu Toea Muresan

Sufleor: Ioana Dragu

Lumini: Mihai Andrei

Sonorizare: Marian Ecmegian

Recuziter: Nela Ioniţă

CRONICI:

http://yorick.ro/jocul-de-a-vacanta-in-filigran/

 

LA GRANDE MAGIA De Eduardo de Filippo

afis LA GRANDE MAGIA

Eduardo de Filippo a fost actor, regizor, scenarist, producător, piesele sale fiind jucate pe toate meridianele, transpuse în filme remarcabile precum “Divorţ Italian” sau “Filomena Marturano”.

“La grande magia” se înscrie în biografia artistică a dramaturgului în anul 1948, dar este şi astăzi o piesă de pregnantă actualitate. Eduardo de Filippo avertizează că magia iluziilor poate afecta fiinţa umană, mai ales odată cu trecerea timpului şi cu spectrul amăgitor al neîmplinirii. Acţiunea este derulată abil pe două planuri, magia concretă ca exerciţiu , dar şi iluzia proprie raportată la realitatea curentă. Într-un hotel de lux de pe riviera italiană, bogatul  Calogero şi tânăra sa soţie, Marta , faţă de care manifestă o continuă gelozie, se întâlnesc cu magicianul Otto Marvuglia, un om cu o familie săracă, care speculează ca un excroc iluziile vândute prin profesia de magician, şi sprijină fuga Martei cu tânărul său iubit, Mariano. Piesa propune confruntarea a două lumi cu eşecul iluziilor legate de realitate sub mai multe aspecte. Acest fond dramatic este speculat magistral de Eduardo de Filippo, oscilând abil între tragic şi comic.

Data estimata a premierei: 27 iunie 2014

LA GRANDE MAGIA

de Eduardo de Filippo

Traducerea : Horia Gârbea

Distribuţia:

  

OTTO MARVUGLIA, magician, iluzionist                 - Valentin Terente

CALOGERO DI SPELTA                                         - Lucian Pânzaru

MARTA DI SPELTA, soţia lui Calogero                   - Narcisa Novac

ZAIRA , soţia lui Otto                                               - Elena Andron

MARIANO, amantul Martei                                     - Radu Horghidan

ARTURO,   amic al  lui Otto                                    - Dan Moldoveanu

AMELIA,   fiica lui Arturo                                         - Iulia Vasilescu

GERVASIO ,    amic al  lui Otto                              - Adrian Ştefan

SERGENTUL                                                          - Costică Burlacu

GENNARINO , valetul lui Calogero                        - Marius Exarhu

MATILDA , mama lui Calogero                               - Monica Ivaşcu

GREGORIO,   fratele lui  Calogero                         - Alexandru Marin

ROSA,    sora lui Calogero                                      - Emilia Mocanu

D-na MARINO                                                          - Wanessa Radu

D-na LOCASCIO                                                      - Cătălina Nedelea

D-na ZAMPA                                                            - Flori Popa

D-ra ZAMPA                                                            – Corina Bors

ROBERTO MAGLIANO                                            - Ionel Spălatu

Regia : Radu Nichifor

Scenografia: Vioara Bara

Consilier , momente de magie : Andrei Teaşcă , Teatrul de Magie Bucureşti

Fotografii spectacol  : Radu Aramă

Regia tehnică: Badiu Toea Mureşan

Sufleor: Ecaterina Toea Mureşan

Operator  sunet : Marian Ecmegian

Operatori lumini : Aurel Cosma , Enică Cociaș

Cabiniere: Mița Voicu , Nela Necula

Recuzită: Nela Ionița

Pictură : Svetlana Potangă

Butaforie : Carmen Rus

Croitorie : Nicoleta Mutu, Catrina Banciu

Mașiniști: Gheorghe Staicu , Valentin Ene, Gheorghe Rotaru

Ateliere: Gheorghe Zainea( lacatuş ) , Ion Costache ( tapiţer), Nicolae Florea ( tâmplărie )

Șef producție : Viorel Urse

Personal sală : Angelica Gheorghe , Silvia Cojocaru, Doina Danăila , Carmen Spalatu

Agenție teatrală : Daniela Mutu , Rodica Movilă

P.R. : Rodica Antonescu

Secretar literar : Ciprian Buzoianu

Șef contabil :Dorina Rus

Manager general : Lucian Sabados

GALERIE FOTO: https://www.facebook.com/radu.arama/media_set?set=a.686708381422746.1073741865.100002507710001&type=1

Mai multe articole...

Pagina 1 din 2

JoomShaper