Asta-i tinerețea noastră

De Kenneth Lonergan

SALA STUDIO
DURATA 1h 50min
LIMITA DE VÂRSTĂ 13 ani

Distribuția:
Dennis Ziegler - Nicholas Cațianis
Jessica Goldman – Blanca Doba
Warren Straub – Ciprian Chiricheș
____________
 

Traducerea – Radu Iacoban
Regia - Radu Iacoban
Scenografia -Tudor Prodan
Light designer - Bogdan Gheorghiu

Am avut șansa să îl cunosc pe Kenneth Lonergan - autorul, nu persoana - într-o librărie mică din New York. Eram acolo cu o echipa de oameni talentați selectați de Andrei Șerban în cadrul Academiei Itinerante care îi poartă numele, coordonați fiind de doamna Corina Suteu.
Și răsfoind în librăria asta tot felul de texte, care mai de care mai dramatice sau comice sau contemporane, am dat cu ochii de “Asta-i Tinerețea noastră” sau “This is Our Youth”, ca să fiu mai sincer și precis. Mi-am zis: Uite un text cu tineri, dar nu numai pentru tineri. O comedie care nu e doar comedie și niște situații “cărnoase” pentru actori. Nu aveam aspirații regizorale pe vremea aceea, dar îmi era clar că voiam să fac parte dintr-un spectacol care să aibă acest text ca punct de plecare.
Ajuns în România, l-am tradus în mai puțin de o săptămână.
Și am reușit sa îl montez trei ani mai târziu împreună cu trei actori talentați - Conrad Mericoffer, Paul Ipate și Ioana Blaj la Godot Cafe -Teatru, scenografiat fiind de Ana Ularu. Spectacolul s-a jucat un timp, dar, fiind într-un mediu independent, și-a trăit viața decent, și mai apoi, s-a pierdut în neant. Și iată, că acum, după cinci ani, soarta îmi surâde din nou, și pot să îl montez într-un teatru drag mie, așa cum e Teatrul Maria Filotti. Cu cei doi actori proaspăt veniți în echipa teatrului - Nicholas Cațianis și Blanca Doba - și cu un actor - Ciprian Chiricheș - care să sperăm că va debuta la fel de în forță cum o vor face și cei doi.
Radu Iacoban – regizor (despre spectacol)

Image