Două zile și două nopți de festival cu spectacole de calitate, pe 15 si 16 septembrie.

Itinerarii 0

Continuăm prezentarea evenimentelor din cadrul Festivalului Internațional ”Zile și Nopți de Teatru la Brăila”, ediția 2019. Duminică 15 și luni 16 septembrie vă propunem patru spectacole, toate apreciate de public și de critică, premiate, invitate în festivaluri naționale și internaționale. Actori extraordinari, regizori pe măsură, o întâlnire emoționantă cu universul teatral al lui Eugen Jebeleanu, Andrei și Andreea Grosu, Petru Vutcărău și Radu Iacoban. Două zile și două nopți cu spectacole de calitate, plus alte evenimente conexe integrate în program. Vă așteptăm la teatru, la TMF!

CITESTE ARTICOL - https://www.facebook.com/TeatrulMariaFilottiBraila/posts/2662095653823756

 

Două zile de festival, 3 premiere la TMF!

3

Așa cum am promis, de astăzi începem prezentarea spectacolelor și evenimentelor conexe prezente în cea de a XIII a ediție a Festivalului Internațional ”Zile și Nopți de Teatru la Brăila”, 2019. În primele două zile de festival, pe 13 și 14 septembrie, vă propunem 3 premiere de excepție, ultimele producții stagionale ale Teatrului Maria Filotti, ”True West” de Sam Shepard, ”Conversație după înmormântare” de Yazmina Reza și ”Doi pe-un balansoar” de William Gibson. Trei mari regizori de teatru români din generații diferite, Victor Ioan Frunză (foto), Vlad Massaci (foto) și Vlad Cristache (foto), scenografii excepționale realizate de Adriana Grand (foto), Vanda Sturdza (foto), Andreea Tecla si Mădălina Nicolae. 
Vă așteptăm cu mare plăcere la această ediție de Zile și Nopți de Teatru la Brăila.
(Echipa TMF)

Revenim peste 2 zile cu prezentarea celorlalte evenimente din festival. Mulțumim!

Ziua I – Vineri , 13 septembrie 
Ora 18,00 - Sala Mare – Teatrul ”Maria Filotti” Brăila
TRUE WEST de Sam Shepard , regia Vlad Cristache
PREMIERĂ OFICIALĂ
Limita de vârstă :16 ani
Sam Shepard, genial actor și dramaturg american, un simbol și un exemplu absolut de nonconformism, în peisajul artistic new-yorkez al anilor 80. Sam, rebelul total, fost chelner devenit actor de film, cel care străbate America împreună cu Bob Dylan, cântă într-o trupă de rock’n’roll, regizează filme, scrie scenarii și piese de teatru, peste 50, fiind considerat “cel mai important dramaturg american în viaţă”, câștigător de Premii Pulitzer și Oscar.
True West, cel mai cunoscut text al său, a generat multe variante în Statele Unite, cu actori celebri, precum: John Malkovich, Gary Sinise, Dennis Quaid, Gary Cole, Bruce Willis, Philip Seymour Hoffman, John C. Reilly ș.a. Doi frați bântuiți de amintirile unei copilării apuse, poate nu prea fericită, aflați acum în căutarea unor răspunsuri existențiale: Ce înseamnă să trăiești cu adevărat? Mai există un western adevărat, ca viața?
Traducerea: Vlad Cristache și Silviu Debu
Regia artistică şi ilustraţia muzicală: Vlad Cristache
Scenografia: Andreea Tecla si Mădălina Nicolae
Distribuţia:
LEE – Emilian Oprea
AUSTIN – Silviu Debu
SAUL AARON - Valentin Terente
MAMA –Mihaela Trofimov

6

Ora 19.45 – Hol monumental, Lansare de carte – ”Cătălina Buzoianu – Magie, Abur, Vis”
Prezintă - Florica Ichim, Natalia Stancu, Irina Zlotea
Ora 20,30 - Sala Bujor Macrin ( Studio ) – 
”CONVERSATIE DUPĂ ÎNMORMÂNTARE” de Yasmina Reza, regia Vlad Massaci
PREMIERĂ OFICIALĂ
Limita de vârstă : 16 ani
Ce se întâmplă într-o familie "bine" , într-o Franță ( sau altă țară, la alegere...) a zilelor noastre, în ziua înmormântării Tatălui, acel pilon și exemplu ( vom vedea pe parcurs cât de bun...) pentru membrii și apropiații familiei.
Cum cad măștile, cum se spun adevăruri crude, cum se fac și se desfac alianțe, cum se sfârșește o seară a dezvăluirilor tulburătoare...
Suspans psihologic, șase partituri actoricești minunate și o regie "camerală" de mare subtilitate și profunzime. Criza Familiei?
Regia: Vlad Massaci
Traducerea: Alex Leo Șerban
Scenografia: Vanda Sturdza
Muzica: Vlaicu Golcea
Distribuția: LIVIU PINTILEASA, VALENTIN TERENTE, RAMONA GÎNGĂ, MONICA IVAȘCU, DAN MOLDOVEANU, NARCISA NOVAC

2

Ziua II – Sâmbătă , 14 septembrie
Ora 11.00 – Sala Avantgarde – Lansare de carte dedicată regizorului Alexandru Tocilescu – ”Toca se povestește”.
Prezintă - Florica Ichim și Nicu Alifantis
Ora 16.00 – Sala Panait Istrati ( Conferințe ) 
TMF 70 –Întâlnirea dintre cei de Ieri și cei de Astăzi
Ora 19.30 – Hol monumental – Lansarea monografiei Teatrul ”Maria Filotti” – Orizont monografic 2009 – 2019, coordonată de Ioan Munteanu. Prezintă autorul și Lucian Sabados
Ora 20.00 - Sala Bujor Macrin ( Studio ) – Teatrul ”Maria Filotti” Brăila
”DOI PE UN BALANSOAR” de William Gibson , direcţia de scenă Victor Ioan Frunză
PREMIERĂ OFICIALĂ 
Limita de vârstă: 15 ani
O poveste de iubire, o relație de dragoste dintre un avocat și o dansatoare, într-un New York imposibil. O femeie care atrage ca un magnet bărbați nepotriviți, escroci sentimentali, cinici, victima perfectă, cea care rămâne deobicei singură, nefericită, fără de noroc și care într-o zi cunoaște un bărbat, primul din viața ei, care nu vrea să profite de ea, cel care o transformă dintr-o persoană singuratică, plină de complexe, într-o femeie mândră de frumusețea ei. Însă acea zi minunată trece, dispare, odată cu cel care o iubise cu adevărat. 
"Doi pe un balansoar", prin premiera sa new-yorkeză, din 1957, a reprezentat debutul propriu-zis al autorului în teatru. După 1957 piesa face o strălucită carieră internațională. Roluri memorabile au fost create pe scenă, cel feminin de Anne Bancroft, Shirley MacLaine, Annie Girardeau, cel masculin de Robert Mitchum, Peter French, Henri Fonda, Jean Marais, Marcello Mastroiani, de-a lungul anilor, în montări de excepție precum cele ale lui Peter Brook, Luchino Visconti, Miklos Gabor ș.a.
Direcția de scenă: VICTOR IOAN FRUNZĂ
Scenografia: ADRIANA GRAND
Distribuția: ALIN FLOREA, CORINA MOISE

Întâlnire cu voluntarii la TMF

afis festival 2019

Marți, 27 august, la ora 12.00, la Sala de Conferințe a Teatrului Maria Filotti, îi așteptăm la o sesiune informativă, pe tinerii (cu vârste de 17, 18 ani) care vor să se implice, în mod voluntar, în organizarea celei de a XIII a ediții a Festivalului Internațional de Teatru ”Zile și Nopți de Teatru la Brăila”, ediția 2019. 

Mulțumim (Echipa TMF)

FESTIVALUL ZILE ŞI NOPŢI DE TEATRU LA BRĂILA, ediția a-XIII-a , 13-22 SEPTEMBRIE 2019, Ediţie dedicată memoriei Cătălinei Buzoianu

NOTĂ

Dată fiind cererea foarte mare de bilete din ultimele trei ediții și pentru a fi cât mai transparenți față de dumneavoastră, vă aducem la cunoștință că biletele nu pot fi rezervate anticipat, ci direct achiziționate, fie de la agenția teatrului, fie online pe www.blt.ro.

Biletele pentru ediția 2019 a Festivalului vor fi puse în vânzare începand cu ziua de vineri, 23 august, orele 10,00.

 

afis festival 2019

Drum lin în lumină, Cătălina Buzoianu

catalina b

O uriasa pierdere pentru Teatrul Romanesc dar si pentru Teatrul MARIA FILOTTI din Braila! Minunata regizoare si slefuitoare de talente regizorale, CATALINA BUZOIANU nu mai este! Sincere condoleante familiei dar si familiei...Teatrului Romanesc!
Creatia marei regizoare va ramane insa de-a pururi in amintirea, sufletul si inima noastra!
Catalina Buzoianu, Cetatean de Onoare al Brailei , braileanca de origine a onorat si va continua sa o faca Cultura si Spiritualitatea Braileana! 
Dumnezeu sa o ierte si sa o odihneasca in mare mila Lui!
Echipa Teatrului MARIA FILOTTI , Braila

Pentru cei care vor să își ia rămas bun, trupul neînsuflețit va fi depus pe 5 august 2019, după ora 16.00, la Teatrul Bulandra, Sala Toma Caragiu (Grădina Icoanei). Înmormântarea va avea loc marți, 6 august, la ora 12.00, la Cimitirul Bellu.

IN MEMORIAM CĂTĂLINA BUZOIANU (13 APRILIE 1938 – 3 AUGUST 2019)

catalina buzoianu

UNITER își exprimă imensul regret la plecarea dintre noi a regizoarei Cătălina Buzoianu – o mare personalitate a culturii române care, prin propunerile sale artistice și prin activitatea susținută dedicată învățământului teatral și scenei, în integralitatea ei, a influențat profund teatrul românesc în ultimii 50 de ani.

- https://www.uniter.ro/in-memoriam-catalina-buzoianu-13-aprilie-1938-3-august-2019/?fbclid=IwAR3nM6JvS4J4xkY0hWk-6PLPUHHAuAaq03Y_EZNapWAIqhN6g24tQUH-2vI

TMF are două spectacole în selecția finală a FNT 2019

fnt

Ieri a fost o zi specială pentru Teatrul MARIA FILOTTI! Pentru prima oara in istoria Festivalului National de Teatru de la Bucuresti, Teatrul brăilean este prezent cu două spectacole in Selectia Finala a FNT 2019!!! Cele doua spectacole sunt BEFORE BREAKFAST de Eugene O'Neill , regia Andrei si Andreea Grosu si TRUE WEST de Sam Shepard, regia Vlad Cristache!!! 

62309564 1248329898666863 5612899330995257344 n

Multumim Dnei Marina Constantinescu, Selectionerul Unic si Directorul Artistic al Festivalului National de Teatru și îi felicităm pe toți cei care au fost implicați în realizarea acestor două proiecte de succes.

65662184 2745283938832572 6066916303766028288 n

Înainte de a ne întâlni în FNT, la București (18 - 27 octombrie), cu aceste două titluri, vă așteptăm la deschiderea stagiunii 2019 - 2020, care debutează cu cea de a XIII a ediție a Festivalului Internațional ”Zile și Nopți de Teatru la Brăila”, în perioada 13 - 22 septembrie, o ediție care cu siguranță vă va bucura și în care vor fi prezente multe dintre spectacolele selecționate în FNT 2019. Și dacă tot vorbim despre doi mari dramaturgi americani, Eugene O'Neill și Sam Shepard, și dacă tot e 4 iulie, La mulți ani, AMERICA!

Evenimente importante pentru teatrul brăilean

 

Andrei Grosu

Este vremea festivalurilor teatrale (sezonul de vara). Teatrul Brailean se aliniaza teatrelor importante din tara prin participarea la trei dintre cele mai importante! 
Astfel, in 4 iunie a prezentat la Festivalul International de Teatru Scurt de la Oradea valorosul spectacol BEFORE BREAKFAST de Eugene O'Neill, in regia cuplului artistic Andrei si Andreea Grosu (foto). Acelasi titlu este invitat la cel mai mare festival teatral din Romania si al treilea ca anvergura din Europa, Festivalul International de la Sibiu! Este o realizare importanta care va insemna doua reprezentatii in seara de 17 iunie, la Teatrul GONG din Sibiu.
In fine , pe 25 iunie Teatrul MARIA FILOTTI se va deplasa la Constanta , unde va prezenta in Festivalul MITURILE CETATII, organizat de n oua conducere a Teatrului, in frunte cu regizorul si directorul Erwin Simsensohn deja binecunoscutul spectacol TARTUFFE in regia lui Alexandru Mazgareanu (foto).

mazgareanu
La sediu repetitiile sunt in toi, aflandu-se in lucru, la Scena Studio spectacolul CONVERSATIE DUPA INMORMANTARE al unei extrem de valoroase si...jucate scriitoare, Yasmina Reza, din Franta. Spectacolul este regizat de consacratul Vlad Massaci (foto), scenografia este semnata de Wanda Sturdza iar muzica originala a spectacolului este compusa de alt mare nume din teatrul romanesc, Vlaicu Golcea. O distributie de aur , alaturandu-i pe Valentin Terente , Liviu Pintileasa, Ramona Ginga, Monica Ivascu, Dan Moldoveanu si Narcisa Novac completeaza fisa artistica a unui proiect ce va avea premiera oficiala in cadrul celei de-a 13-a editii a Festivalului ZILE SI NOPTI DE TEATRU LA BRAILA(13-22 septembrie).

massaci
Asadar, la MARIA FILOTTI va pregatim evenimente importante si sonore inainte sI dupa vacanta de vara! 
Succes , dragi colegi la toate aceste importante evenimente ce urmeaza si ...inspiratie! Echipa TMF

SPECTACOL ANULAT

Din motive obiective, spectacolul de mâine, 18 mai, de la Sala Avantgarde, ”Viața nu te întreabă niciodată nimic” a fost anulat. Pentru a recupera contravaloarea biletelor sau pentru a le schimba cu bilete pentru următoarele spectacole, vă rugăm să vă adresați agenției teatrului. Vă mulțumim mult pentru înțelegere! Echipa TMF

”JAKE ȘI FEMEILE LUI” la Teatrul Odeon din București

jake afis

Joi, 16 mai, ora 19,00 la Teatrul ODEON, sala Majestic Teatrul MARIA FILOTTI Braila prezinta in premiera spectacolul JAKE SI FEMEILE LUI de Neil Simon, in regia lui Erwin Simsensohn!
O distributie de zile mari si o viziune regizorala speciala " developeaza" cu rafinament , umor si profunzime unul dintre textele ALTFEL ale legendarului comediograf american. 
Va asteptam sa va convingeti de adevarul afirmatiilor de mai sus si sa va bucurati sau sa va emotionati de povestea fetis a creatorului ( scriitorului) de azi, prins intre servitutile unei realitati pragmatice si stresante si imaginarul bogat al sau! Intre " agonie si extaz" ! Va asteptam cu drag! Echipa TMF

TMF INDEPENDENT 30 - O RELAȚIE DESCHISĂ de Dario Fo și Franca Rame

 


TdAB O relatie deschisa AFISSâmbătă, 11 mai, de la ora 19.00, la Sala ”Bujor Macrin”, vă invităm la o nouă ediție TMF INDEPENDENT, cea cu numărul 30, la care am invitat Teatrul de Artă din București, cu spectacolul ”O RELAȚIE DESCHISĂ” de Dario Fo și Franca Rame, în regia Anei Ioana Macaria. 

Distribuția: Andreea Bibiri, Lucian Pavel

Regia: Ana-Ioana Macaria

Scenografia: Adrian Pitica

TdAB O relatie deschisa Foto Comic 7B 2

 

Scurta prezentare a spectacolului:
 
Ce îți rămâne de făcut când, propunându-i soției "o relație deschisă", constați că o ajuți să întâlnească bărbatul perfect? 
 
O femeie povestește criza de cuplu prin care a trecut, aducându-și (la propriu) în scenă soțul. După numeroase tentative de sinucidere, din cauza aventurilor lui extraconjugale, femeia acceptă propunerea soțului de a avea O RELAȚIE DESCHISĂ, de a continua să rămână cei mai buni prieteni căsătoriți fiind, în timp ce au o viață (exclusiv) sexuală în afara căsniciei. 
Certurile continuă. Ea nu poate accepta în fapt ceea ce acceptase verbal. Într-un târziu, își dobândește forța interioară de a se elibera emoțional din căsnicie și se îndrăgostește de alt bărbat: bărbatul perfect.
Iar rolurile se inversează. În noii termeni, soțul nu mai acceptă relația deschisă.
TdAB O relatie deschisa Foto Comic 7B 4
 
În piesa lui Dario Fo și a Francăi Rame, soția e “dramaturgul” întregii întâmplări și regizorul “punerii în scenă” a povestirii, chiar dacă personajul-soț încearcă să se revolte pe alocuri.
 
De ce nu spune el povestea? O să înțelegeți abia în finalul spectacolului.
 
Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.
 

Mai multe articole...

Subcategorii

JoomShaper