TARTUFFE de Molière

mazgareanu

traducerea: Doru Mareș

REGIA: ALEXANDRU MÂZGĂREANU (foto)

SCENOGRAFIA: ANDRADA CHIRIAC

COSTUMELE: ALEXANDRA MÂZGĂREANU

MUZICA: ALEXANDRU DAN SUCIU

Distribuția(în ordinea indicată de autor):

DOAMNA  PERNELLE – EMILIA MOCANU

ORGON – VALENTIN TERENTE

ELMIRE – ANDREEA VASILE

DAMIS – ADRIAN ȘTEFAN

MARIANE – NARCISA NOVAC

VALER – VLAD GALER

CLEANTE – LIVIU PINTILEASA

TARTUFFE – EMILIAN OPREA

DORINE – CORINA BORȘ

Echipa tehnică:

Regizor tehnic: Emanuel  Bișa

Sufleor: Ecaterina Toea Mureșan

Lumini: Aurel Cosma, Florin Lazăr

Sunet: Valentin Ene

Recuzită: Carmen Spălatu

Mașiniști: Gheorghe Dedu, Gheorghe Staicu, Ilie Nelu, Ciprian Cristescu

Cabiniere: Mița Voicu, Adriana Tudose

Premiera preliminată11 martie 2018

“BĂDĂRANII” de Carlo Goldoni, regia Petru Vutcărău

AFIS

Teatrul Maria Filotti pregăteşte premiera spectacolului “BĂDĂRANII” de Carlo Goldoni, în regia lui Petru Vutcărău .

Primele reprezentaţii – 13 şi 28 ianuarie, Sala Mare , ora 18.00.

“BĂDĂRANII”, comedie clasică în trei acte, pusă prima dată în scenă în 1760 la Teatro San Luca cu ocazia Carnavalului de la Veneția, cu o istorie remarcabilă în teatru dar şi în cinematografie, text mereu actual, un veritabil eveniment social, cu caractere înfăţişate de Goldoni direct, aspru, fără convenţii stereotipe,fără improvizaţii cu alunecări în grotesc şi vulgaritate, în care măştile şi costumele de bâlci au fost înlocuite cu fizionomii. O capodoperă a dramaturgiei pusă în scenă la TMF de reputatul regizor şi director al Teatrului Naţional Eugene Ionesco din Chişinău, Petru Vutcărău. Scenografie este semnată de Vladimir Turturica si Elena Gheorghe, coregrafia apartine Victoriei Bucun, iar distribuţia este formata din actori pe care cu siguranţă îi cunoaşteţi bine şi îi preţuiţi: Dan Moldoveanu, Corina Georgiana Borş, Silviu Debu, Marcel Turcoianu, Cătălina Nedelea, Ramona Gîngă, Zane Jarcu, Monica Ivaşcu, Valentin Terente şi Adrian Ștefan.
Un spectacol în care trei bărbați își chinuiesc nevestele cu toanele lor și fac pe supărații doar ca să arate ei cine-s stăpânii în casă. Doar că soțiile lor fac tot cum le taie capul și la finalul piesei îi pun la punct pe bădăranii deveniți mielușei.

"DEMONSTRAŢIA" de David Auburn

 

DISTRIBUŢIA:

CATHERINE Narcisa Novac

HAL Vlad Volf

CLAIRE Flavia Călin

ROBERT Valentin Terente

Regia: RADU NICHIFOR

Scenografia: SORANA ŢOPA

Regizor tehnic: ToeaMureşan Badiu

Sufleur: Toea Mureşan Ecaterina

Lumini-Aurel Cosma, Florin Lazăr 

SunetValentin Ene

RecuzitĂ Carmen Spălatu

Maşinişti-GheorgheDecu, Gheorghe Staicu,Emanuel Bişa, Ilie Nelu, Ciprian Cristescu

CabiniereMiţa Voicu, Adriana Tudose.

DATA PRELIMINATĂ A PREMIEREI: 16 DECEMBRIE 2017

„ BĂDĂRANII„ de Carlo Goldoni

Adaptarea şi regia artistică: Petru Vutcărău

Scenografia:  Vladimir Turturica

Distribuţia:

CANCIANO - Dan Moldoveanu

DONA FELICE- Corina Georgiana Borş

CONTELE RICCARDO - Silviu Debu

LUNARDO - Marcel Turcoianu

MARGARITA - Cătălina Nedelea

LUCIETTA - Ramona Gîngă

SIMON - Zane Jarcu

MARINA - Monica Ivaşcu

MAURIZIO - Valentin Terente

FILIPPETTO - Adrian Ștefan

Echipa tehnică:

Regizor tehnic - Mihail Ardeleanu

Sufleur — Ioana Dragu

Lumini - Mihai Andrei

Sunet — Marian Ecmegian

Recuzită — Ionel Spălatu

Maşinişti - Gheorghe Decu, Gheorghe Staicu, Emanuel Bişa, Ilie Nelu, Ciprian Cristescu

Cabiniere — Miţa Voicu, Adriana Tudose.

Premiera preliminată: 21 decembrie 2017 

PREMIERĂ – ”TANGO” de Slawomir Mrozek – în luna mai la TMF

rsz 1afis tango final

Vineri, 19 mai de la ora 19.00 și sâmbătă, 20 mai de la ora 18.00, la Sala Mare a TMF, vă așteptăm la primele reprezentații ale spectacolului ”Tango”, un text genial al marelui scriitor polonez, Slawomir Mrozek, o comedie absurdă despre eliminarea valorilor, despre totalitarism, despre ideologii eșuate și vise spulberate, despre dureri neîmpărtășite și nevoia de libertate cu orice preț.

Un text memorabil, un spectacol eveniment, în regia lui Vladimir Anton, unul dintre regizorii reprezentativi ai tineri generații, o scenografie inspirată, semnată de Rodica Știrbu.

Felicitări și mulțumiri minunaților actori din distribuție: Conrad Mericoffer, Valentin Terente, Emilia Mocanu, Ramona Gîngă, Liviu Pintileasa, Corina Borş și Adrian Ştefan.

PROIECTE - 2017

În perioada 5.02-24.03 la Teatrul ”Maria Filotti” se află în pregătire un proiect ce face parte din programul managerial ”La Curtea Reginei Comedia” – Proiectul teatral cu piesa ”Inimi nestatornice”- ”La Double Inconstance” de Marivaux, comedie franceză, în  regia tinerei  și talentatei Sânziana Stoican , iar scenografia aparține arhitectului  Valentin Vârlan – proiect pe Sala Studio .

Distribuția , una de excepție , îi reunește pe Emilian Oprea, Mihaela Trofimov, Silviu Debu, Narcisa Novac, Valentin Terente, Corina Borș și Adrian Ștefan .

Foarte recent a fost stabilit titlul proiectului ce face parte din   Programul ”Împreună învingem criza”, proiect pe Sala Mare, care va fi în lucru în perioada 28 .03. -5. 05. 2017.

Este vorba despre binecunoscutul text “Tango” al dramaturgului polonez Slawomir  Mrozek, în regia tânărului și ambițiosului  Vladimir Anton. În această periodă  se lucrează la componența distrubuției . Premiera preliminată - 5 mai 2017.

Ultima premieră a stagiunii 2016-2017 face parte din Programul „Clasic vs. Contemporan”  și  aduce la rampă un text emblematic al literaturii și teatrului de factură polițistă, ” Cursa de șoareci ”,al numai puțin celebrei Agatha Christie.  Regia este asumată de colegul nostru, Radu Nichifor, iar distribuția va fi definitivată la mijlocul lunii aprilie . Perioada de desfășurare a proiectului este 10.05.-30.06.2017. Proiect pe Sala Mare.

În 28 și 29 ianuarie, de la ora 18,00, la Sala Mare a TMF, premiera spectacolului”BĂRBAȚI, FEMEI ȘI VIAȚA DINTRE EI”, cu subtitlul "Patru piese scurte de Anton Pavlovici Cehov", în direcția de scenă a reputatului regizor VICTOR IOAN FRUNZĂ

afis Cehov

"RECURSUL LA CEHOV”.

În aceste vremuri ne confruntăm cu o reală criză a valorilor și a modelelor, pe fondul deteriorării calității vieții , din perspectiva moralității și a autenticității umane. Cehov, alături de alți mari dramaturgi din istoria teatrului a fost și rămâne unul dintre profunzii "terapeuți", probabil și prin adevărul etern uman al abordării temelor universal valabile ale Umanității. Valorosul nostru coleg, VICTOR IOAN FRUNZĂ, ne-a făcut un prețios cadou, propunându-ne acest spectacol-coupe.

CALHAS (CÂNTECUL LEBEDEI), URSUL, JUBILEUL și CERERE ÎN CĂSĂTORIE, patru povești, patru bijuterii teatrale, patru ”tablouri" în care cu greu nu te poți recunoaște! Patru pretexte de virtuozitate regizorală, transformată de inteligența, rafinamentul și intuiția regizorală într-unul singur, profund, unitar stilistic, un "discurs" implicit asupra naturii umane, susținut cu umor, talent, lacrimă, patos și dăruire de actorii Alin Florea, Corina Moise, Valentin Terente, Ramona Gîngă, Adrian Ștefan și alții.

De remarcat scenografia lui George Mosorescu, muzica originală a lui Cari Tibor și munca creativă a tuturor atelierelor teatrului, cu mențiune specială pentru pictura lui Carmen Rus și Mariana Bogdan. Mulțumiri d-nei profesoare Adriana Burcă pentru acompaniamentul la pian. În 28 și 29 ianuarie, adică sâmbătă, respectiv duminică, de la ora 18,00, la Sala Mare a TMF, premiera spectacolului ”BĂRBAȚI, FEMEI ȘI VIAȚA DINTRE EI”, în direcția de scenă a lui Victor Ioan Frunză, adică ”RECURSUL LA CEHOV!”  Lucian Sabados, Manager

”Viața nu te întreabă niciodată nimic” Premiera va avea loc vineri 20 ianuarie , ora 18.00 la Sala – ”Avantgarde” a Teatrului ”Maria Filotti”

 

16129867 1190708834311054 1708537877 o

În următoarele zile vă vom introduce în tainele și surprizele unui recital cu o ‘’poveste- spectacol’’ care  ne privește pe fiecare dintre noi.

În  deschidere , ACTRIȚA , interpretată de Wanessa Radu  vă poftește în “apartamentul” său .”Aliații” săi pe parcursul spectacolului , cei prin care  și cu care  va dialoga ,pentru și cu dumneavoastră spectatorii , sunt cateva personaje feminine din repertoriul clasic al teatrului : “Anca” din “Năpasta” lui I.L. Caragiale , “Nina  Zarecinaia “ ( Pescărușul ) și „Sonia” ( „Unchiul Vania” ) ambele din creația   marelui A.P. Cehov  , „Nora”  din „Casa Păpușilor” ( „Nora” ) de Ibsen și cateva ipostaze  mai moderne , ca de exemplu Edith Piaf și Maria Tănase .

Regia – Anca Cismaru , Selecție texte - Anca Cismaru și Wanessa Radu, dramaturgia  și ilustrația muzicală - Lucian Sabados , scenografia - Carmen Rus și Mariana Bogdan , la pian compozitorul  Cornel Cristei.  

Mai multe articole...

Pagina 1 din 3

JoomShaper