Ziua Mondială a Teatrului - 27 martie

Ziua Mondială a Teatrului este marcată în fiecare an pe 27 martie, în vederea conştientizării valorii teatrului în toate formele sale şi pentru a permite comunităţilor de teatru să-şi promoveze activitatea în întreaga lume.
Pentru marcarea Zilei Mondiale a Teatrului, vă invităm să participați la un concert susținut de ADRIAN NAIDIN, duminică (27 martie), ora 18.00, Sala Mare.
Instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), a devenit un eveniment anual din 1962, organizat de centrele ITI şi Comunitatea Internaţională de Teatru. Institutul Internațional de Teatru reprezintă cea mai importantă organizaţie non-guvernamentală din domeniul artistic şi a fost înfiinţată în 1948, la iniţiativa UNESCO, potrivit www.world-theatre-day.org.
În fiecare an, o personalitate recunoscută la nivel internaţional este invitată să comunice reflecţiile sale asupra celei mai vechi forme artistice - teatrul -, într-un mesaj, tradus în peste 50 de limbi. Primul mesaj de Ziua Mondială a Teatrului a fost scris în 1962, de Jean Cocteau.
În 2022, mesajul de Ziua Mondială a Teatrului a fost scris de Peter SELLARS (SUA), regizor de operă și teatru, director de festival .
 
 
https://www.uniter.ro/mesaj-pentru-ziua-mondiala-a-teatrului-2022-27-martie/
Image