Lansare de carte - Daria Voinea

LANSARE DE CARTE LA TEATRUL ,,MARIA FILOTTI”
,,Tandru și inconștient", noua carte a tinerei Daria Voinea, secretar literar al teatrului, va avea lansarea sâmbătă, 19 martie, ora 11.00, la Sala de Conferințe a Teatrului ,,Maria Filotti".
,,Debutul cu Lumile din oameni, carte scrisă la doar 17 ani, a semnalat nașterea unui scriitor cu un profil distinct în arealul epic românesc. Revenirea în prim planul editorial confirmă efortul de maturizare și limpezire pe care scriitura sa o înregistrează și care deschide perspectiva unei viziuni care se personalizează de la o etapă la alta. Să ai doar 20 de ani și să numeri deja două cărți nu e puțin, valoarea în sine a acestora e confirmarea unei vocații ce ne dă speranțe de limpezire și maturizare narativă.” – prof. univ. doctor George Lateș
Daria Voinea, despre "Tandru și inconștient":
,,Povestea a prins contur la începutul anului 2020. Totul s-a întâmplat treptat, cuvintele au venit de la sine, iar personajele și acțiunea s-au conturat în momente extrem de diferite din viața mea.
Nu pot să neg faptul că da, firul imaginar se împletește foarte bine cu firul real al vieții mele, cu toate astea pot spune că nu este o poveste despre mine. Am avut grijă să las doar câteva părți din mine care sunt descoperite doar în anumite momente cheie. Da, cred că a fi vulnerabil în scris este o cheie a succesului și a credibilității și da, pot spune că m-am lăsat vulnerabilă prin paginile pe care le-am scris, însă nu în întregime.
Poate acel eveniment este inspirat din viața mea sau poate nu… posibil să îl fi întâlnit pe acel el, sau poate mi-ar fi plăcut să îl fi întâlnit… M-am jucat cu personajele mele și cu firul acțiunii, am presărat câte puțin din ce am trăit până acum, însă și imaginația mea a avut un cuvânt de spus.”
Image