tmf Liliom Leonce si Lena Casa O scrisoare pierduta papagalita gaitele vaniusa 8 Femei 3surori-baner acasalatata-baner indoiala-baner jacques-baner jocul-baner platonov-baner suntrack-baner Demonstratia Nerantula Printul nefericit Printul nefericit Badaranii Viata nu te intreaba

tmf

Liliom

Leonce si Lena

Casa

O scrisoare pierduta

papagalita

gaitele

vaniusa

8 Femei

3surori-baner

acasalatata-baner

indoiala-baner

jacques-baner

jocul-baner

platonov-baner

suntrack-baner

Demonstratia

Nerantula

Printul nefericit

Printul nefericit

Badaranii

Viata nu te intreaba

Week end de povestit la TMF: de la Lumea lui Jacques la iubirile Prințului nefericit

printul fot

Arlechino VS. Prințul (fericit sau nu!) – vineri, numai la TMF

Vineri, 7 aprilie de la ora 18.00, la Sala ”Bujor Macrin” a TMF vă așteptăm să vizionați ultima noastră premieră, ”Prințul nefericit” (”La Double Inconstance”) de Marivaux, în regia Sânzianei Stoican, o comedie în trei acte, construită după tiparele Commediei dell'arte, în notă modernă, în care întâlnim scene de un comic savuros, rezolvate în cheie comică de celebrul Arlequin, drame nebănuite, iubiri nerostite sau secrete halucinante, trădări nemaiîntâlnite și conflicte fără precedent. 
Traducerea piesei a fost realizată de Sabrina Iaschievici, scenografia, expresivă și perfect adaptată spațiului Sălii Studio a TMF este semnată de Valentin Vârlan, iar distribuția, performantă, deosebită, credem noi, nu mai are nevoie de nicio prezentare specială: Emilian Oprea , Mihaela Trofimov, Silviu Debu , Narcisa Novac, Valentin Terente, Corina Borș și Adrian Ștefan.

 

 

2

Din lumea lui Jacques și a stăpânului său

Duminică, 9 aprilie de la ora 18.00 la Sala ”Bujor Macrin” vă invităm să urmărim împreună aventurile lui Jacques și ale stăpânului său, un excelent spectacol în regia lui Cristi Juncu, o super producție a Teatrului ”Maria Filotti” care, deși apărută destul de recent, a generat cronici pozitive din partea criticii de specialitate și a participat cu succes în deplasări și festivaluri naționale și internaționale (si va mai participa).
Spectacolul e in acelasi timp o comedie de moravuri, o dramă, o meditație asupra existentei, asupra iubirii, asupra condiției artistului și asupra condiției sociale, iar interpretarea scenică a actorilor Liviu Pintileasa, Ionut Visan, Mihaela Trofimov, Alin Florea, Silviu Debu, Adrian Stefan, Narcisa Novac si Corina Borsa adauga farmec dialogului atent scris si caracterelor personajelor.
”Ce spectacol frumos a construit Cristi Juncu din piesa lui Kundera! Aşa cum nu prea des se întîmplă în teatrul românesc, Cristi Juncu a arătat un respect aproape total faţă de textul scris, căruia i-a revelat semnificaţiile ascunse, şi chiar faţă de indicaţiile scenice ale autorului. Teatrul "Maria Filotti" din Brăila are, iată, o trupă tînără excelentă, cu deja multă experienţă de joc”
Liviu Ornea (Observator Cultural)

JoomShaper