tmf Liliom Leonce si Lena Casa O scrisoare pierduta papagalita gaitele vaniusa 8 Femei 3surori-baner acasalatata-baner indoiala-baner jacques-baner jocul-baner platonov-baner suntrack-baner Demonstratia Nerantula Printul nefericit Printul nefericit Badaranii Viata nu te intreaba

tmf

Liliom

Leonce si Lena

Casa

O scrisoare pierduta

papagalita

gaitele

vaniusa

8 Femei

3surori-baner

acasalatata-baner

indoiala-baner

jacques-baner

jocul-baner

platonov-baner

suntrack-baner

Demonstratia

Nerantula

Printul nefericit

Printul nefericit

Badaranii

Viata nu te intreaba

Sâmbătă, 4 februarie, de la ora 18.00 la Sala Mare a TMF ”BĂRBAȚI, FEMEI ȘI VIAȚA DINTRE EI” - Patru piese scurte de Anton Pavlovici Cehov

afis Cehov

Printr-o inventivitate comică bine definită, deloc rigidă, fără să forțeze limitele imaginației, dovedind o apetență extraordinară pentru textul practicat ca joc, trececerea de la schiță la farsă și vodevil s-a dovedit absolut firească la Cehov, și asta în condițiile în care, deși popular, vodevilul nu era considerat în epocă o specie tocmai serioasă, așa cum bine intuia și autorul!
”Dacă ar afla cei de la ”Severnîi vestnik” că scriu vodeviluri, m-ar anatemiza! Dar ce să fac dacă mă mănâncă degetele și am chef de ceva tralala! Cu toată osteneala ce-mi dau de a fi serios, nu izbutesc: seriosul alternează veșnic cu frivolul. Se vede că așa-i soarta mea. Dar lăsând gluma la o parte, s-ar putea ca această soartă să fie un simptom, cum că niciodată n-o să ajung un om serios și așezat", scria Cehov, cu mult umor, la 22 februarie 1888.

 

”CALHAS” (CÂNTECUL LEBEDEI), ”URSUL”, ”JUBILEUL” și ”CERERE ÎN CĂSĂTORIE”, patru povești, patru bijuterii teatrale, patru ”tablouri" în care cu greu nu te poți recunoaște! Patru pretexte de virtuozitate, transformată de inteligența, rafinamentul și intuiția regizorală într-unul singur, profund, unitar stilistic, un "discurs" implicit asupra naturii umane, susținut cu umor și talent de actorii Alin Florea, Corina Moise, Valentin Terente, Ramona Gîngă și Adrian Ștefan.

Distribuţia: ALIN FLOREA, RAMONA GÎNGĂ, CORINA MOISE, VALENTIN TERENTE, ADRIAN ȘTEFAN
La pian: profesor ADRIANA BURCĂ
Dramaturgia : ADRIAN NICOLAE
Muzica: TIBOR CARI
Scenografia : GEORGE MOSORESCU
Direcţia de scenă : VICTOR IOAN FRUNZĂ

 

JoomShaper