tmf Liliom Leonce si Lena Casa O scrisoare pierduta papagalita gaitele vaniusa 8 Femei 3surori-baner acasalatata-baner indoiala-baner jacques-baner jocul-baner platonov-baner suntrack-baner Demonstratia Nerantula Printul nefericit Printul nefericit Badaranii Viata nu te intreaba

tmf

Liliom

Leonce si Lena

Casa

O scrisoare pierduta

papagalita

gaitele

vaniusa

8 Femei

3surori-baner

acasalatata-baner

indoiala-baner

jacques-baner

jocul-baner

platonov-baner

suntrack-baner

Demonstratia

Nerantula

Printul nefericit

Printul nefericit

Badaranii

Viata nu te intreaba

”O dragoste care moare e mai frumoasă decât una care se naşte”. (Leonce)

14670606 1099027513521931 2638864914262240199 n

”Tânărul regizor Vlad Christache în compania scenografului Vladimir Turturică și a unor actori deosebiți, reușește un spectacol fermecător, cu fină ironie la adresa prezentului, folosind inspirat imaginea fantasticului solicitată de poveste”.

ILEANA LUCACIU – critic de teatru

Teatrul „Maria Filotti” vă invită sâmbătă , 29 octombrie , orele 18.00 , la Sala Mare să vizionați spectacolul , „LEONCE SI LENA ”, un text al dramaturgului german, Georg Büchner.

”Leonce si Lena” spune povestea a doi prinţi, prinţul Leonce din Regatul Popo şi prinţesa Lena din Regatul Pipi. Căsătoria aranjată dintre cei doi urmează să aibă loc, dar cei doi decid în mod separat să scape de acest aranjament.

Totuşi, nu reuşesc să fugă unul de celălalt, întâlnindu-se întâmplător fără să se recunoască şi îndrăgostindu-se.

Corina Bors, frumoasa ingenuă, reuseste sa faca un rol fascinant al unei Lene delicate, care viseaza neincetat la adevarata iubire; Ionut Visan surprinde cu un rol matur, poetic, un rol nebun, care ii pune in valoare toata pasiunea artistica launtrica; marele actor Constantin Cojocaru este Valerio, liantul acestei piese, omul din a carui intelepciune si simplitate ne infruptam cu totii; Ramona Ginga, prin partitura doicii ofera exemple de viata de “asa nu”; Valentin Terente socheaza, din nou intr-un mod placut, cu rolul regelui Peter, captivat de propria filozofie de viata, care, din cand in cand, are nevoie sa isi lege un nod la batista pentru a-si aminti de propriul popor; Narcisa Novac este Rosetta, concubina printului Leonce, cea care aminteste de iubirile frivole; cei doi maestri deja ai comediei, Adrian Stefan si Marcel Turcoianu, in rolurile politistilor; si, evident Dan Moldoveanu, Ionel Spalatu, Costica Burlacu si Mihail Ardeleanu, in rolurile “guvernantilor” de ieri si de aiurea.

Dincolo de toate, ceea ce sporeste emotia din suflet, si te face sa visezi, poate sa suferi impreuna cu personajele, sa speri si sa te bucuri, este muzica live, sunetele maiestuoase de pian, oferite de maestrul Cornel Cristei.

”Spectacolul se adreseaza celor care simt ca existenta lor intr-o lume banala, disperata dupa succes, trebuie sa se schimbe cumva! Si cum, decat printr-o evadare, fie ea si iluzorie! Haideti sa evadam intr-o fantezie poetica, impreuna cu Leonce si Lena, sa cautam sensuri profunde, sa spunem povestea, a lor, a noastra!, a declarat Vlad Cristache, regizorul piesei “Leonce si Lena”.

JoomShaper