tmf Liliom Leonce si Lena Casa O scrisoare pierduta papagalita gaitele vaniusa 8 Femei 3surori-baner acasalatata-baner indoiala-baner jacques-baner jocul-baner platonov-baner suntrack-baner Demonstratia Nerantula Printul nefericit Printul nefericit Badaranii Viata nu te intreaba

tmf

Liliom

Leonce si Lena

Casa

O scrisoare pierduta

papagalita

gaitele

vaniusa

8 Femei

3surori-baner

acasalatata-baner

indoiala-baner

jacques-baner

jocul-baner

platonov-baner

suntrack-baner

Demonstratia

Nerantula

Printul nefericit

Printul nefericit

Badaranii

Viata nu te intreaba

Un nou „episod” al Proiectului TMF Independent. „Kean”, un excelent spectacol al Teatrului MIGNON din Bucureşti

afis

Sâmbătă, 28 februarie de la ora 18.00 la Sala Studio a Teatrului „Maria Filotti” vă invităm la o nouă ediţie de TMF Independent, cea de a XII a, una la fel de atractivă şi spectaculoasă precum precedentele, în care puteţi viziona un  excelent spectacol invitat din Capitală. Este vorba despre „Kean”  după J.P. Sartre şi William Shakespeare, un spectacol al Teatrului „Mignon” din Bucureşti, o tragicomedie care spulberă toate clişeele şi ne arată că viaţa actorului este scufundată în datorii, labilitate, probleme de identitate şi de sănătate, fizică sau psihică. Spectacolul “Kean” invocă pe marele actor britanic din secolul XIX, cu intenția de a atenţiona asupra condiției creatorului, o biografie care sporeşte în atractivitate prin includerea în text a celebrelor personaje shakesperiene,  Ofelia și Hamlet.

kean-4

Din distribuţie fac parte trei tineri actori, Mihai Niţu, cel care semneză şi regia spectacolului, Iulia Verdeş şi Vladimir Albu, remarcabili în partiturile actoriceşti interpretate, remarcaţi şi elogiaţi de critica de specialitate, inteligent şi subtil coordonaţi de Prof. Univ. Adrian Titieni. Mihai Nițu (în rolul lui Kean) se evidențiază ca un tânăr actor cu har, capabil pentru o vastă gamă de roluri, Iulia Verdeş, în rolul Annei reuşeşte să schiţeze un personaj complex, fermecător, plin de inocenţă, alături de Vladimir Albu, care deşi într-un rol aparent secundar, cel al lui Salomon, surprinde prin subtilitatea discursului şi capacitatea de a amplifica, de a da sensuri profunde scenelor importante. Scenografia spectacolului este semnată de Arh. Andreea Simona Negrilă, costumele de Ilona Lorincz, iar ilustraţia muzicală de Alexandru Pavel. Aşadar o tragicomedie emoţionantă, profundă, susţinută de partituri scenice ample şi consistente, un spectacol care cu siguranţă trebuie văzut şi la care vă aşteptăm în număr cât mai mare, aşa cum s-a întâmplat şi la precedentele „episoade” de TMF Independent!

kean-3

JoomShaper