tmf Liliom Leonce si Lena Casa O scrisoare pierduta papagalita gaitele vaniusa 8 Femei 3surori-baner acasalatata-baner indoiala-baner jacques-baner jocul-baner platonov-baner suntrack-baner Demonstratia Nerantula Printul nefericit Printul nefericit Badaranii Viata nu te intreaba

tmf

Liliom

Leonce si Lena

Casa

O scrisoare pierduta

papagalita

gaitele

vaniusa

8 Femei

3surori-baner

acasalatata-baner

indoiala-baner

jacques-baner

jocul-baner

platonov-baner

suntrack-baner

Demonstratia

Nerantula

Printul nefericit

Printul nefericit

Badaranii

Viata nu te intreaba

„O scrisoare pierdută” şi „Îndoiala”, spectacolele pe care vi le propunem în acest week-end

o-scrisoare-pierduta-10

Teatrul  „Maria  Filotti” prezintă  sâmbată, 31 ianuarie de la ora 18.00 , în premieră  pe scena Casei  Tineretului,  „O scrisoare pierdută”,  un spectacol realizat  în mai   2011, în regia actualului manager al teatrului, Lucian Sabados .

În stagiunea trecută  s-a reluat ”O scrisoarea pierdută” cu două înlocuiri importante, datorită dispariţiei tragice a marelui actor Bujor Macrin, cel care a interpretat rolul Trahanache, în distribuţie a intrat apreciatul  şi îndrăgitul actor Mihai Coadă, alături de Dragoş Câmpan în rolul lui Dandanache, ambii actori ai Teatrului „Toma Caragiu” din  Ploieşti.

De asemenea, la această reprezentație revine în forță valoroasa actriță Mihaela Trofimov , după o absență temporară, în care  în locul ei a fost distribuită Diana Cavallioti, nume cu rezonanţă al noului val de tineri actori,  cea care interpretează aceeaşi partitură în”O scrisoarea pierdută” de la Ploieşti. Diana Cavallioti va  ramâne în distribuție,  alături de  Mihaela Trofimov,  în  rolul  Zoei Trahanache.   

Vă invităm aşadar să vedeţi sau să revedeţi acest  spectacol, o lectură politizată, aspră, actuală, din care comedia nu a fost nicidecum îndepărtată, ci pur și simplu este ”recondiţionată” prin antiteza cu grotescul şi chiar tragicul unor similitudini de situaţii, caractere şi mesaje între IERI şi ASTĂZI.

Alături de cei trei actori menţionaţi veţi regăsi nume marcante ale scenei brăilene: Emilian Oprea – Tipătescu, Alin Florea – Caţavencu, Liviu Pintileasa – Pristanda, Valentin Terente – Farfuridi, Marcel Turcoianu – Cetăţeanul Turmentat, Zane Jarcu – Brânzovenescu, iar scenografia spectacolului este semnată de  Gheorghe Mosorescu.

154555 715848058508778 5008365970059805067 n

Duminică 1 februarie  , la Sala Studio , de la ora 18.00   vă invităm să vizionați cea mai recentă premieră a nostră -   ÎNDOIALA  de  John Patrick Shenley, un text premiat  cu Premiul Pullitzer pe 2005, pentru  dramaturgie ,  cu o distribuție de excepție : Emilian Oprea, Liliana Ghiță, Corina Moise și Ramona Gîngă, în regia  lui Eugen Gyemant și scenografia Cristinei Milea.

La această reprezentație vor fi prezenți șmembrii  comisiei  UNITER,  în vederea  nominalizărilor premiilor UNITER  acordate pentru cele mai bune producţii ale anului 2014.

Eugen Gyemant este un tânăr regizor clujean în vârsta de 28 de ani și face parte din generația celor care fac astazi teatrul de mâine. Publicul brăilean   a apreciat și aplaudat  spectacolele  sale,  "Julius Caesar"  de William Shakespeare , precum şi două reprezentaţii  prezentate în cadrul proiectului T.M.F. Independent -   „Bullets over Lipscani”  după Woody Allen , în curtea interioară a Bibliotecii Judeţene „Panait Istrati” şi "Operele complet prescurtate ale lui William Shakespeare" spectacol prezentat la showroom-ul Toyota , la momentul aniversar-  Toyota – 10 ani la Brăila .

„Îndoiala” este o poveste simplă, spusă în cuvinte puține, despre fragilitatea reală a convingerilor noastre și despre puterea de care avem nevoie pentru a putea trăi într-o lume în care nu știm cu adevărat care este binele și răul.

Cu cât luptăm mai înverșunat pentru lucrurile în care credem, cu atât mai tare riscăm să le sacrificăm. Căutăm confirmări, dar nu găsim decât tăcere. Putem suporta cu adevărat o lume în care nu știm dacă ceea ce facem este bine? Putem tolera o lume în care răul este evident?”

JoomShaper