tmf Liliom Leonce si Lena Casa O scrisoare pierduta papagalita gaitele vaniusa 8 Femei 3surori-baner acasalatata-baner indoiala-baner jacques-baner jocul-baner platonov-baner suntrack-baner Demonstratia Nerantula Printul nefericit Printul nefericit Badaranii Viata nu te intreaba

tmf

Liliom

Leonce si Lena

Casa

O scrisoare pierduta

papagalita

gaitele

vaniusa

8 Femei

3surori-baner

acasalatata-baner

indoiala-baner

jacques-baner

jocul-baner

platonov-baner

suntrack-baner

Demonstratia

Nerantula

Printul nefericit

Printul nefericit

Badaranii

Viata nu te intreaba

POVEŞTI DE FAMILIE, o carieră strălucitoare de peste 3 ani

povesti-de-familie-01

Unul dintre spectacolele de anduranţă cu o foarte frumoasă carieră la public dar şi o impresionantă vizibilitate în presa de specialitate, cu o extrem de meritorie participare la Festivalul Naţional de Teatru în toamna lui 2012 este reprezentaţia cu „Poveşti de familie” de Biljana Srbljanovic. Atuurile acestui spectacol sunt, atât textul, de o tulburătoare actualitate şi incisiv mesaj dar şi lectura regizorală subtilă, modernă şi profundă a deja consacratului artist, Vlad Cristache. Acesta a reuşit să creeze, în spaţiul scenografic foarte sugestiv realizat de Gheorghe Mosorescu, încleştarea de forţe dintre “vechi şi nou”, dintre părinţi şi copii, dintre vest şi est, într-o poveste foarte ataşantă, plină de emoţie, comică uneori, cu dramatism dar şi spirit ludic.

Cei patru minunaţi actori, Emilia Mocanu, Silviu Debu, Ionuţ Vişan şi Alexandra Sălceanu construiesc patru biografii distincte, ce rămân în memoria spectatorului, mobilând cu caratele talentului scena brăileană.

După această carieră de peste trei ani, din apreciere faţă de ceea ce reprezintă pentru noi “Poveşti de familie”, ne-am gândit să închidem viaţa scenică a acestui titlu într-un mod simbolic, cu ultimele reprezentaţii. Prima dintre ele are loc chiar în acest week end, sâmbătă, 24 ianuarie de la ora 18.00 la Sala Studio, prilej cu care vă invităm să ne bucurăm împreună de acest spectacol care ne cuprinde pe toţi în poveştile şi situaţiile sale. Chiar dacă a beneficiat déjà în luna noiembrie 2013 de consacratul format al Divanelor TMF, sub forma unor discuţii libere, ne-am bucura ca sâmbătă, după spectacol, împreună cu actorii dar şi cu alţi colegi din teatru să discutăm în mod neconvenţional despre acest titlu şi despre utilitatea şi menirea teatrului politic, social, a teatrului document în general.

Avem nevoie de prezenţa şi mai ales de feedback-ul dumneavoastră în creionarea viitoarelor proiecte ale teatrului nostru.

Cu deosebit respect, în numele întregii echipe de realizatori ai spectacolului,

Lucian Sabados

Manager Teatrul Maria Filotti Brăila

Despre spectacol - http://www.tmf.ro/spectacole/sala-studio-stagiunea-curenta/23-povesti-de-familie.html

povesti-de-familie-07

JoomShaper