tmf Liliom Leonce si Lena Casa O scrisoare pierduta papagalita gaitele vaniusa 8 Femei 3surori-baner acasalatata-baner indoiala-baner jacques-baner jocul-baner platonov-baner suntrack-baner Demonstratia Nerantula Printul nefericit Printul nefericit Badaranii Viata nu te intreaba

tmf

Liliom

Leonce si Lena

Casa

O scrisoare pierduta

papagalita

gaitele

vaniusa

8 Femei

3surori-baner

acasalatata-baner

indoiala-baner

jacques-baner

jocul-baner

platonov-baner

suntrack-baner

Demonstratia

Nerantula

Printul nefericit

Printul nefericit

Badaranii

Viata nu te intreaba

Doua spectacole de referinta in acest week end la Teatrul Maria Filotti. „La grande magia” si ”Leonce și Lena”

la grande magia

Teatrul Maria Filotti va invită sămbătă 18 octombrie, de la ora 18..00 , la Casa Tineretului să vizionați spectacolul „La grande magia”, pe un text semnat de ilustrul dramaturg, actor, regizor şi animator teatral italian Eduardo de Filippo . O poveste stranie, impresionantă şi tulburătoare , în care se îmbină perfect comicul savuros napolitan, grotescul, drama şi chiar melodrama. O montare amplă, cu o distribuţie numeroasă şi remarcabilă, cu decoruri şi costume savuroase, toate reunite „sub bagheta dirijorală” a regizorului Radu Nichifor.
Din distribuţie fac parte: Valentin Terente, Lucian Pânzaru, Narcisa Novac, Elena Andron, Radu Horghidan, Dan Moldoveanu, Iulia Vasilescu, Adrian Ştefan, Costică Burlacu, Marius Exarhu, Monica Ivaşcu, Alexandru Marin, Emilia Mocanu, Wanessa Radu, Cătălina Nedelea, Flori Popa, Corina Borş, Radu Nichifor şi Ionel Spălatu. Scenografia aparţine Vioarei Bara, consilier pentru momentele de magie este Andrei Teaşcă iar fotografiile din spectacol aparţin lui Radu Aramă.
Traducerea piesei din limba italiană este semnată de domnul Horia Gârbea, unul dintre cei mai respectaţi autori români, un fin şi abil traducător.
Reprezentația din 18 octombrie este ultima inainte de participarea la Festivalul Național de Comedie de la Galați . Spectacolul „La grande magia” a fost selectionat și va participa in competiție miercuri 29 octombrie, de la orele 19.00 pe scena Dramaticului Fani Tardini din Galați . Pentru aceasta reprezenție, Teatrul Maria Filotti invită iubitori de teatru din Brăila să susțină trupa brăileană în concurs, și pune la dispoziția doritorilor transportul gratuit cu autocarul teatrului , precum și rezervarea unui numar limitat de locuri(30 ) la teatrul din Galați . În acest sens sâmbătă 18 octombrie, înante de spectacolul „La grande magia” , la Casa Tineretului așteptăm solicitarile de participare la acestă deplasare la Galați , înscrierile urmând a se face pe baza unui tabel. Vă aşteptăm cu mare plăcere, ca întotdeauna, să fiţi alături de noi şi la acest eveniment. 
Duminică 19 octombrie , de la ora 18.00, la Casa Tineretului vă dăm întâlnire cu unul dintre spectacolele noastre de referinţă „Leonce şi Lena” de Georg Buchner, regizat de Vlad Cristache, unul dintre cei mai activi si apreciați regizori din generația foarte tânară.
”Leonce și Lena” de Georg Büchner, un text care își păstrează actualitatea și modernitatea, la mai bine de un secol de la apariția sa, un spectacol despre posibilitatea (la care, presupune regizorul visam mulți dintre noi) de a evada din lumea banală și mizeră în care trăim fie și într-o fantezie, o poveste despre dorința și bucuria de a iubi .
Dostributia :Ionuț Vișan,Corina Borș, Constantin Cojocaru ,Ramona Ginga, Valentin Terente ,Narcisa Novac, Marcel Turcoianu, Dan Moldoveanu, Adrian Ștefan,Costică Burlacu.

JoomShaper