tmf Liliom Leonce si Lena Casa O scrisoare pierduta papagalita gaitele vaniusa 8 Femei 3surori-baner acasalatata-baner indoiala-baner jacques-baner jocul-baner platonov-baner suntrack-baner Demonstratia Nerantula Printul nefericit Printul nefericit Badaranii Viata nu te intreaba

tmf

Liliom

Leonce si Lena

Casa

O scrisoare pierduta

papagalita

gaitele

vaniusa

8 Femei

3surori-baner

acasalatata-baner

indoiala-baner

jacques-baner

jocul-baner

platonov-baner

suntrack-baner

Demonstratia

Nerantula

Printul nefericit

Printul nefericit

Badaranii

Viata nu te intreaba

Week-end plin de evenimente la TMF!

DACA ala e cu aia

În ciuda faptului că reparaţiile au cuprins întreg Teatrul „Maria Filotti”, în continuare se desfăşoară repetiţii la următoarea noastră premieră,” Îndoiala” de John Patrick Shanley, spectacol regizat de Eugen Gyemant. Week end-ul acestei săptămâni va fi unul...agitat! La TMF vom aborda în forţă registrul „Clasic”, „Romantic” şi...Independent! Joi, 18 septembrie, de la ora 19.30, la Showroom-ul Toyota vă invităm să vedeţi spectacolul „Operele Complet Prescurtate ale lui William Shakespearede J. Borgeson, A. Long şi D. Singer. Evenimentul este prilejuit de aniversarea a 10 de la deschiderea reprezentanţei Toyota la Brăila, moment pe care organizatorii s-au gândit să-l sărbătorească printr-o seară specială de teatru. Spectacolul invitat a fost realizat în Bucureşti la Teatrul de pe Lipscani, regia este semnată de Eugen Gyemant, scenografia aparţine lui Tudor Prodan, iar din distribuţie fac parte următorii actori:Dan Rădulescu, Andrei Seuşan, Daniel Haralambie/ Ionuţ Grama. Un show provocator, în care trei actori execută într-o orăși douăzeci de minute toate piesele și sonetele lui William Shakespeare.

 Vineri, 19 septembrie de la ora 19.00, la Sala Studio vom găzdui un spectacol realizat în mediul privat, o producţie cu mulţi colegi, „Daca ăla e cu aia, ai'a lui cu cine-o fi?”, după un text de Mimi Brănescu, regizat de Radu Nichifor, avându-i în distribuţie pe: Ramona Gângă, Narcisa Novac, Corina Borş, Valentin Terente şi Alexandru Marin. Piesa e inspirată de contexte contemporane, autohtone, e o suită de încurcături nostime pe care Mimi Brănescu le dezvoltă abilîntr-o comedie de situaţii, plăcută de urmărit. 

LEONCE

Sâmbătă, 20 septembrie, de la ora 18.00, la Casa Tineretului vă dăm întâlnire cu unul dintre spectacolele noastre de referinţă, „Leonce şi Lena” de Georg Buchner, regizat de Vlad Cristache.Piesa este scrisă dintr-o respiraţie, dintr-o suflare, fără o construcţie dramatică elaborată, preconcepută, este ceva viu, expresiv, tulburător, o combinaţie insolită de umor, profunzime filosofică în gândire, totul învelit într-o “crustă” poetică. Este un text atipic, cu o construcţie specifică unui spirit tânăr, proaspăt, ludic, şi în acelaşi timp, foarte actual.Duminică, 21 septembrie, de la ora 18.00, în aceeaşi sală a Casei Tineretului din Brăila, vă invităm să vedeţi sau să revedeţi unul dintre spectacolele noastre cu mare succes la public, un titlu exponenţial din literatura dramatică naţională, „Gaiţele” de Al. Kiriţescu. Regia este semnată de Radu Nichifor, din distribuţie fac parte: Monica Zugravu-Ivaşcu, Elena Andron, Ramona Gîngă, Corina Georgiana Borş, Dan Moldoveanu, Cătălina Nedelea, Florentina Popa, Camelia Dilbea, Zane Jarcu, Marcel Turcoianu. Decorul şi costumele sunt realizate de Vioara Bara.Gaiţele” reprezintă una dintre cele mai valoroase comedii de moravuri din dramaturgia românească. Această piesă face parte din aşa zisa trilogie burgheză a lui Kiriţescu: comedia „Marcel şi Marcel” sau „Anişoara şi ispita „(1923) apoi „Florentina” (1925) şi „Cuibul de viespi”, cum s-a intitulat în 1930, comedia „Gaiţele”, jucată în multe variante, pe mai toate scenele ţării, cu un succes enorm.

gaitele

JoomShaper