tmf Liliom Leonce si Lena Casa O scrisoare pierduta papagalita gaitele vaniusa 8 Femei 3surori-baner acasalatata-baner indoiala-baner jacques-baner jocul-baner platonov-baner suntrack-baner Demonstratia Nerantula Printul nefericit Printul nefericit Badaranii Viata nu te intreaba

tmf

Liliom

Leonce si Lena

Casa

O scrisoare pierduta

papagalita

gaitele

vaniusa

8 Femei

3surori-baner

acasalatata-baner

indoiala-baner

jacques-baner

jocul-baner

platonov-baner

suntrack-baner

Demonstratia

Nerantula

Printul nefericit

Printul nefericit

Badaranii

Viata nu te intreaba

PARCUL – Spectacolul Teatrului Masca, Avanpremieră la Brăila Miercuri 2 octombrie, Sala Mare, ora 18.00

Parcul

Fiecare capitală are, între emblemele sale un parc, în imaginea căruia se adună tot ceea ce este frumos, adevărat, liniştitor în viaţa locuitorilor săi.  Un parc înseamnă pomi, iarbă, flori, păsări şi oameni ca într-o uriaşă arcă a lui Noe, care călătoreşte pe apele nestatornice şi ticăloase ale vieţii către destinul adormit al nopţii. Un parc este însă, mai mult decat orice, sufletul unei comunităţi, locul în care liniştea nu se cumpără ci, ca într-o ideală societate se poate lua cu toptanul şi este destulă şi mereu pentru toată lumea.Parcul este sufletul generos al unei naţii. Bucureştii au Cişmigiul şi îl vor avea pentru totdeauna.

Spectacolul nostru încearcă să pătrundă in inima acestei oaze fără pereche şi aduce la un loc imagini vii ale unor epoci care s-au scurs peste el, peste noi toţi, şi, ca într-un uriaş şi fantastic bal, coexistă şi definesc splendida construcţie care este sufletul românesc. Dacă veţi vedea PARCUL veţi înţelege poate de ce România se încăpăţânează să existe ca o grădină a Maicii Domnului, căci PARCUL este chiar mai mult decat un spectacol, este o fereastră deschisă către viitor. Puteţi fi liniştiţi şi, în măsura posibilului chiar fericiţi: România, acest extraordinar PARC în inima tuturor tulburărilor şi răutăţilor de neimaginat ale  lumii va dăinui. În PARCUL nostru fanfara va cânta mereu Valurile Dunării şi noi vom dansa şi vom muri şi vom reinvia pentru a dansa mai departe, aşa cum dansam încă de pe vremea în care AICI se plămădeau marile mituri ale omenirii, în care, chiar dacă numai noi cei care dansăm mai credem nu înseamnă că nu sunt adevărate, nu înseamnă că nu s-au petrecut, nu înseamnă ca nu sunt ale noastre.

Pe planeta Pământ, atât de frumoasă şi de albastră şi atât de pierdută în nesfârşitul cerurilor, există un locuşor cât o boabă de mac în care dansează frenetic toate speranţele noastre. Dacă veţi vedea PARCUL, puteţi muri liniştiţi, nimeni AICI nu a trăit degeaba!

JoomShaper